GASZTRO

Csöröge - vagy forgácsfánk

Szerző:
Szabó Anna
Hazai süteményeink egyik méltatlanul ritkán emlegetett farsangi fánkja a Csöröge, könnyen, gyorsan és olcsón elkészíthető ropogós finomság, porcukorral meghintve. A híres erdélyi konyhából vándorolt asztalainkra, köszönhetően a régi idők mesterszakácsnőinek.
Csörögefánk, avagy a híres pánkó

Hozzávalók:

- 35 dkg liszt
- 5 tojássárgája
- 1 kiskanál cukor,
- kevés tejföl
- csipet só
- sütéséhez olaj


Elkészítése:
A lisztet tojássárgájával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel összegyúrunk, hogy levelestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formálunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Bő, forró olajban kisütjük. Porcukorral meghintve, forró baracklekvárral tálaljuk. A baracklekvárhoz pici rumot is keverhetünk, attól még finomabb lesz!





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL