GASZTRO

Finn kakaós-kávés sütemény

Szerző:
Szabó Anna
Van olyan, hogy az embernek nincsen kedve reggelit készíteni, szendvicset majszolni, csak bedobná a reggeli kávéját, esetleg belemártogatna valami édeset, hogy szebbé tegye a reggelt… És erre tökéletesen megfelel a finnektől származó süti receptünk, amelyet könnyen elkészíthetsz, és másnap reggel örömmel fogyaszthatsz az éltető kávé mellé.

 

Hozzávalók

Tészta

• 2 db tojás
• 25 g xilit (nyírfacukor)
• 150 g olvasztott lihgt vaj
• 1,5 dl tej
• 45 g teljes kiőrlésű liszt
• 1 cs sütőpor
• 1 tk vanília aroma
• 3 ek zsírszegény kakaópor

Krém

• 30 g porrá őrölt xilit
• 1 ek kakaó
• 4 ek olvasztott light vaj
• 2 ek kávé (ízlés szerint több is mehet bele)

Elkészítés

A tojást és a xilitet habbá verjük, majd egyszerűen csak hozzáadjuk a többi a hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az elkészült tésztát.

Előmelegített sütőben körülbelül 180 °C-on 30 percig sütjük (tűpróbáig).

A krémet csomómentesre keverjük, és a még meleg süteményre öntjük, egyenletesen eloszlatva (bőven jut majd az oldalára is a lecsorgó krémből). Őrölt xilittel vagy "dekor" cukorral lehet díszíteni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL