Hozzávalók
Tészta
• 2 db tojás
• 25 g xilit (nyírfacukor)
• 150 g olvasztott lihgt vaj
• 1,5 dl tej
• 45 g teljes kiőrlésű liszt
• 1 cs sütőpor
• 1 tk vanília aroma
• 3 ek zsírszegény kakaópor
Krém
• 30 g porrá őrölt xilit
• 1 ek kakaó
• 4 ek olvasztott light vaj
• 2 ek kávé (ízlés szerint több is mehet bele)
Elkészítés
A tojást és a xilitet habbá verjük, majd egyszerűen csak hozzáadjuk a többi a hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az elkészült tésztát.
Előmelegített sütőben körülbelül 180 °C-on 30 percig sütjük (tűpróbáig).
A krémet csomómentesre keverjük, és a még meleg süteményre öntjük, egyenletesen eloszlatva (bőven jut majd az oldalára is a lecsorgó krémből). Őrölt xilittel vagy "dekor" cukorral lehet díszíteni.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK