GASZTRO

Töltött padlizsán

Szerző:
Szabó Anna
Ne feledjük a padlizsánt előfőzni, hogy a héja puhává, ehetővé váljék.

 

Hozzávalók:

3 db kis, tojásdad alakú vagy 6 hosszú, keskeny padlizsán

1,5 dl + 2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
4 nagy gerezd fokhagyma felaprítva
1 evőkanál szárított oregánó
1,5 csésze meghámozott, kockára vágott paradicsom
1 dkg felaprított friss zöldpetrezselyem
1,5 dl víz

 

Elkészítése:

Hosszában vágjuk félbe a padlizsánt. Éles késsel gondosan kaparjuk ki a húsát és a belét úgy, hogy 6 mm vastag burok maradjon belőle. A belét vágjuk kockára, és tegyük félre. A burkot sózzuk be, és szűrőben hagyjuk állni 1 órán át, húsos részével lefelé fordítva, majd öblítsük le, és törölgessük szárazra.

Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütő 4. fokozat). Nagy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Tegyük bele a hagymát, és pároljuk üvegesre (kb. 10 perc), és szedjük egy tálba. Ugyanebben a serpenyőben forrósítsunk fel 6 evőkanál (szűk 1 dl) olívaolajat, és pároljuk benne puhára a kockára vágott padlizsánt (kb. 5 perc). Keverjük hozzá a fokhagymát, az oregánót meg a paradicsomot, és takarékon főzzük kb. 3 percig. Forgassuk össze a hagymával kevert petrezselyemmel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tegyük félre.

Nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és néhány percig süssük benne a padlizsánburkot, hogy megpuhuljon – közben egyszer-kétszer fordítsuk meg. Rakjuk egymás mellé olajozott tűzálló tálba, és töltsük bele a félretett masszát. Töltsünk rá vizet, fedjük le, és süssük kb. 45 perc alatt nagyon puhára.

Vissza a többi recepthez >>


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL