KÖZÉRZET

Állandó rosszkedv - Mi a megoldás?

Szerző:
Szabó Anna
Rosszkedv reggel, rosszkedv este? Lehangoltság és kedvtelenség gyötör, és nem tudod az okát? Mindig akadnak olyan napok, amikor legszívesebben elbújnánk a világ elől, remeteként élnénk, látni sem akarunk senkit és semmit. Ez természetes dolog, a lényeg, hogy ez az állapot ne tartson sokáig, ki tudjunk zökkenni belőle.

A rosszkedv okai

A rosszkedv egy cipőben jár a fájdalommal. Csak nem fizikai, hanem lelki működészavarra utal. Rengeteg oka lehet, néha mi magunk se tudnánk megmondani, csak érezzük, hogy valami rettentően gyötör. A rosszkedv olyan negatív viszonyulás, amit nem a külvilág okoz, hanem bennünk van, lelkünket tiporja. Az élet bonyodalmak sokasága, ezért nem érdemes okait ezekben keresni, hanem a belső erő hiányában. A gyenge jellem egyik jelzője, hiszen bebizonyítja, hogy kevés energiát fektetünk személyiségünk megismerésére és formálásra.

Mi az ellenszer?

Rengeteg hasznos „gyógymód" létezik arra, hogy visszabillenjünk a pozitív életmódba, csupán akarat kérdése.

Hallgassunk zenét!

Az egyik leghatásosabb rosszkedv elűző módszer. Egy számunkra kedves zene, egy örök kedvenc amely eszünkbe juttat egy boldog emlékfoszlányt, azonnal megváltoztatja közérzetünket.

Sok-sok nevetés!

A nevetés képes fokozni a jó hangulatért felelős vegyi anyagok képződését. A testi és lelki világunkat képes megmozgatni és pozitív irányba terelni.

Segíteni másokon!

Ha látjuk mások boldog arcát és őszinte mosolyát, amely a mi segítőkészségünknek köszönhető, garantáltan javul a kedélyállapotunk.

 

Mozogni!

Elég hetente háromszor 20 perc és máris jobb kedvre derülünk. Nem szabad túl sokat a négy fal között ülni, fontos a fény és a friss levegő beáramoltatása testünkbe.

Helyes étrend!

Az étrend nagy hatást gyakorol az agy megfelelő működésére. A nehéz, zsíros ételek képesek eltompítani, a friss zöldségek és gyümölcsök viszont könnyebbé tesznek.

Az élet tele van gondokkal, ugyanakkor boldogsággal is. Ne féljünk szembe nézni a problémáinkkal, találjunk szabadidőt ahhoz, hogy végig gondoljuk, milyen rejtett dolgok idézhetik elő a negatív életkörülményeket, mi gátol meg abban, hogy élvezzük az élet minden egyes percét.

Ahhoz, hogy jókedvre derüljünk, az érzelmi világunkat teljes mértékben át kell formálnunk. Ha szomorú érzéssel tölt el a jelenlegi élethelyzetünk, mindenképp változtassunk rajta. Keressük olyan emberek társaságát akik pozitívan hatnak ránk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL