Hozzávalók:
3 tojássárgája
25 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 csipet só
1,5 deci tejföl
5 deka vaj
bőséges olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A lisztet a vajjal szétmorzsoljuk. Öntsük bele a tejet, tejfölt, tojássárgáját és adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd dolgozzuk össze az egészet sima tésztává. A tésztát tegyük a hűtőbe fél órára. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát és hosszú, vékony csíkokat vágjunk belőle. Kissé megsodorjuk és forró olajban hirtelen kisütjük őket. Porcukorral megszórva vagy baracklekvárral is tálalhatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK