2018. június 21. - Alajos, Leila
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 21. - Alajos, Leila
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Laknál ott, ahol a fáraó átka már lesújtott?

Wadolowska Balogh Orsolya

Samuel Eto'o sztárfocista, nem kevesebbel hívta fel magára a sajtó figyelmét, minthogy vett magának egy méregdrága házat Olaszországban, a Portofinóban található Villa Altachiarát. Ebben eddig semmi szokatlan, ugye? Na de a tény, miszerint figyelmeztették, hogy azt a kastélyt vásárolta meg, ahol a Fáraó átka sorra szedi áldozatait?

Samuel Eto'o, aki játszott már a Real Madridban, a Barcelonában, a Chelsea-ben, 25 millióért vette meg magának azt a kastélyt, ahol Lord Carnavon lakott, akit utolért a fáraó átka. Ha ez még nem lenne átok gyanús, akkor ott van azaz apróság, hogy a lord unokaöccse, aki örökölte a házat, ugyancsak meghalt. A lépcső okozta a halálát. A legutóbbi tulaj pedig a modell, Francesca Vacca Agusta volt, aki a villából egyik pillanatról a másikra eltűnt és a mai napig nem került elő...

A híres fáraó

A világhírű átok Tutanhamontól származik, aki IV. Amenhotep vagyis a nagy egyisten hívő Ehnaton fia volt. Anyja személyére két jelölt is van, Nefertiti az első vagy Kia a második feleség. Tutanhamon i. e. 1333 – 1324 uralkodott, aki visszaállította az eredeti többistenhitet, a régi egyiptomi vallást. Egy évtizeden át uralkodott feleségével – egyben leánytestvérével –, Anheszenamonnal, aki kétszer is teherbe esett, de mindkét alkalommal elvetélt. Végül meggyilkolták – leütötték? – fiatal korában és örökös nélkül távozott. De állítólag egy 2005-ös orvosi vizsgálat azt mutatta ki, hogy a halála egy csonttörésből eredő fertőzésre és üszkösödésre vezethető vissza. Továbbá arra is fény derült, hogy maláriától is szenvedett.

Hogy is szól az átok?

Tehát, a legenda úgy szól, hogy Howard Carter régész és Lord Carnarvon 1922. november 4-én felfedezték Tutahamon sírját. Az ásatáson összesen 26 ember dolgozott. A sír bejáratán az a felirat állt: „A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát." Erről azóta is folyik a vita, hogy csak az újságírók találták-e ki a szenzációhajhászás miatt, vagy tényleg létezett egy ilyen, csak a lord eldugta vagy szimplán nem törődtek vele. Annyi biztos, a bejáraton volt egy pecsét és azt fel kellett törniük a bejutáshoz. Illetve azt is tudjuk, hogy az óbirodalmi síroknál valóban voltak sírfeliratok, hiszen azok gyakran szem előtt álltak, így jól jött azt ijesztgetős átok. Ám Tutanhamon sírja és úgy összevetve a Királyok Völgyében található sírok nem voltak szemet szúróan elöl, ezért nem volt szokás feliratot elhelyezni rajtuk. Az ilyen feliratok és átkok célja nem más volt, mint hogy elijesszék a betolakodókat, hogy ne rabolják ki a sírokat vagy rombolják le. Elvégre senki se vágyik arra, hogy kiforgassák a koporsójából és ellopják tőle azt, ami az életében is az övé volt, vagy ami számára kedves. Ebből kiindulva talán bármely olvasó szívesen ragasztana ilyen átkot a sírjára.

Ha spirituális, ezoterikus szemszögből nézzük a dolgot, akkor nem lehetetlen az átok. Végétére is az egyiptomiak tele voltak és mindenféle csodálatos képességű mágusokkal és papokkal, akik tényleg megbuherálták a sírokat, hogy a fosztogató véletlenül se élvezze ki azt, amit ellopott.

26 kicsi néger

Lord Carnarvon 1923. április 5-én halt meg – egy évre rá 56 évesen- egy légy, szúnyog, vagy skorpió csípése által. Ahány forrás, annyi verzió. Az egyébként is betegeskedő, két műtéten már átesett, Lord Carnarvont kórházba vitték, és állítólag Tutanhamon nevét mondogatta. Még utoljára felkiáltott: „Vége, hallom a hívást, készülök!" Aztán szigorúan a legenda szerint, abban pillanatban kialudtak a lámpák és a Londonban élő kutyája fájdalmasan felvonyított, majd kimúlt. A nővér elszaladt visszakapcsolni az áramot, de mire visszaért, Lord Carnarvon meghalt. Pár héttel ezután Audrey Herbert ezredes, Lord Carnarvon öccse szeméből is kihunyt a fényt, 1923. szeptember 26-án – egy variáció szerint fogászati kezelés során vérmérgezésben - majd az őt ápoló nővér is eltávozott köreikből.

Ezután meghalt Richard Bethell is, aki Carter személyi titkára volt. 1929. november 25-én felgyújtotta az ágyát és megfulladt. Következett Bethell apja is, aki 1930. február 20-án lett öngyilkos. Majd Jafleur professzor, aki a sírból előkerült tárgyakat vizsgálta. Arthur Cruttenden Mace is utolérte a vég 54 évesen 1928-ban, aki éppen csak belépett a sírba. Evelyn White depressziós lett és felakasztotta magát. Archibald Douglas-Reid radiológus 1924. január 15-én, 53 évesen a röntgensugárzás által okozott szövődményekben halt meg.

A többi ismert személy halála a következőképpen a fest:

George Jay Gould 1923. május 16-án tüdőgyulladásban hunyt el.

Ali Kamel Fahmit 1923. július 23-án a felesége lőtte fejbe.

Woolf Joelt 1923. november 13-án lelőtték Johannesburgban.

Lee Stackot 1924. november 19-én egy bérgyilkos lőtte le Kairóban.

Mervyn Herbert 1929. május 26-án maláriában halt meg.

Edgar Steele 1930. február 24-én hasmenés okozta vérmérgezésben hunyt el.

Albert Lythgoe 1933-ban agyvérzést kapott.

Ernest Budge-t 1934. november 23-án holtan találták az ágyában 77 évesen. A halál oka ismeretlen.

James Henry Breasted 1935. december 2-án Streptococcus-fertőzésben távozott el.

Howard Carter tizenhét évvel a sír felnyitása után, 1939-ben, 65 éves korában hunyt el.

Herbert Eustis Winlock, aki a múmiát kibontó tízfős munkacsoport vezetője volt, 1950. január 26-án, 65 évesen halt meg.

(Howard Carter és Lord Carnarvon)


Hogy a maradékkal mi lett, akik csak közvetve kapcsolódnak az ügyhöz, nem tudni, de összesen 26 halálesetet kapcsolnak a fáraó átkához. Az adatokba könnyen bele lehet látni akármit. Azt is, hogy gyanúsan rövid időn belül haltak meg, szebbnél szebb halálnemek között. Vagy, hogy azért akadnak közöttük, akik még jó pár évet éltek, talán valóban természetes halállal haltak, de semmi esetre sem szokatlannak mondható körülmények között. Létezik, hogy egy átok szelektíven szedi az áldozatait vagy mindenkire másként hat?

A tudósok viszont az átkot tudományos úton is meg tudják magyarázni. Ugyanis akkora pánik és szenzáció lett a sorra elhulló megátkozottakból, hogy néhányukat exhumálták és egy közös tényezőt találtak náluk. Ez az Aspergillus-csoportba tartozó penészgomba volt, amit a dohos sírkamrában belélegeztek. Szóval vissza a ravasz egyiptomi papokhoz és mágusokhoz... ha nem is értek rá átkokat mormolni – vagy kiegészítőnek vetették be – de a gombák avagy spórák elhelyezése remek húzás volt tőlük. Sőt, a helyszínen vett minták alapján, a szarkofág belsejében magas ammónia, formaldehid és hidrogénszulfid keverékét találták, ami egy kis résen kiszivárgott a levegőbe, és amelynek együttesen igencsak mérgező tud lenni. Nem mellesleg, a tudósok arra is rájöttek, hogy az Egyiptomi sírok gyakran tartalmaztak urániumot, amelynek radiokaktív sugárzása ugyancsak halálos tud lenni. A kérdés újra felmerül, az egyiptomi mágusok egyszerre nagy kémikusok is voltak, nem tudtak arról, mit csinálnak, vagy földi és természetfeletti erőiket bevetve, mindent megtettek azért, hogy az elhunyt fáraót senki se zaklassa? Vagy ha megtenné, akkor legalább fizessen rá nagyon?

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 gyermekkori betegség, melyet minden szülőnek ismernie kell

10 gyermekkori betegség, melyet minden szülőnek ismernie kell

Amikor egy gyermek valamilyen vírus tüneteit produkálja, és lázas, a legtöbbszülő lázcsillapítót alkalmaz. Nem tudják, hogy sokszor nem egyszerű megfázás áll a tünetek hátterében. Gyermekeik egészségé érdekében, a szülőknek fel kell tudniuk ismerni bizonyos betegségek tüneteit, ezért készítettünk egy listát, mely alapján megállapítható, hogy milyen betegségről lehet szó, és mit kell tenni.

Tovább »
Házi fagylaltok a forró nyári napokra

Házi fagylaltok a forró nyári napokra

Vehetünk fagyit a közeli cukrászdában, vagy nassolhatunk jégkrémet is, de a házi jeges finomságnak egyszerűen nem lehet ellenállni. Vagy mégis? Ha kipróbálod a következő recepteket, akkor nem olyan biztos.

Tovább »
Hogyan kellene jóvá tenned múltbéli hibáidat? - A Múlt Árnyai készek elárulni

Hogyan kellene jóvá tenned múltbéli hibáidat? - A Múlt Árnyai készek elárulni

Mind követünk el hibákat, csakhogy nem mindegyiket tesszük jóvá. Ugyanez igaz az előző életeinkre, amiknek terheit most is cipeljük. A kettő együttvéve szép kis csomag lehet, aminek érezhetjük a negatív hatását a jelenben. Szabadulj meg tőlük és az esetleges lelki bajoktól úgy, hogy jóvá teszed a múltbéli hibáidat! Kérdezd meg a Múlt Árnyait, akik készségesen válaszolnak arra, mit kellene tenned!

Tovább »

Kalkulátor

Hajápolási 1 x 1

Ahhoz, hogy hajadról megfelelően tudj gondoskodni, ismerned kell annak természetét és állapotát, hogy egyedi igényeinek eleget tehess. Észre kell venned a problémákat, hogy megfelelő hatékonysággal léphess fel ellene.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Gáti Dóra

Esküvőszervező

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Gáti Dóra

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép