ÁLLATI CUKISÁGOK

Örökbe! - Tudod, mit jelent?

Szerző:
Szabó Anna
Napról napra gazdátlan állatok tömkelegével találkozunk. Kóbor kutyákat és cicákat látunk mindenhol, és, amikor egy fárasztó nap után leülünk a számítógép elé, bánatos szempárok bámulnak ránk a közösségi oldalakon. Ám mindezt „élőben” is látjuk, amikor elmegyünk bevásárolni, sétálni, vagy akár csak kilépünk az utcára. Mi lehet a megoldás?

 

Te fogadtál már örökbe?


Ha megmentünk egy állatot, talán magunkat is megmentjük egy picit. Semmi sem véletlen – mondják, és ebben bizony van valami. Sokan szívük szerint minden kóbor állatot befogadnának, azonban ezt nem mindenki teheti meg. Aki viszont megteheti és meg is teszi, biztos, hogy nem csak az új „társát" menti meg, hanem saját életét is megváltoztatja. Egy háziállat ugyanis nagy felelősség.


Fontos tudni


Az örökbefogadás – ahogy a nevében is benne van – ÖRÖKRE szól, sem nekünk, sem az állatnak nem jó, ha csak ímmel-ámmal foglalkozunk vele, nem tekintjük sajátunknak igazából. Mikor eldöntjük, hogy megmentünk egy állatot, jó, ha tudjuk tehát, hogy ez nem egy-két hétre, hónapra szól, hanem jó esetben 5-10, vagy akár 15 évre is. Ne csak a pozitív oldalát lássuk, hogy lesz egy szőrmókunk, akivel jó móka lesz az élet, hanem az árnyoldalait is, hiszen a cica, vagy kutyus bármikor elkaphat valami betegséget, de még egészségesen is sok-sok gondoskodást, törődést igényel. Nem tehetjük meg, hogy nem sétáltatjuk a kutyát, nem játszunk a cicával, mert épp most nincs hozzá kedvünk.


Az alábbi képek arról tanúskodnak, hogy mi is történik egy állattal, miután megmentették. Szívszorító képek ezek, és ha mi magunk is örökbe fogadunk, fontos, hogy olyannak lássuk az új jövevényt, amilyenné majd válik a közös élet alatt.

{KEPGALERIA}

 Ha hálás, szeretettel teli lakótársat akarsz, akkor fogadj örökbe egy menhelyen élő kutyát! >>

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL