GYERMEK

Egyedülálló anyaként boldogulni

Szerző:
Szabó Anna
Napjainkban egyre több szakítás és válás üti fel a fejét, az örökké együtt kijelentés fontossága kezd elhalványulni. Ennek következtében egyre több anya kényszerül arra, hogy egyedül birkózzon meg azzal a feladattal, ami valójában két ember kötelessége. Milyen okai vannak ennek? A gyermek megsínyli, ha csonka családban él, vagy nem jár semmiféle negatív következménnyel?

 

Válás után

Ez az egyik leggyakoribb ok, amely mindkét felet megviseli, mivel a gyereknek hiányzik az apa közelsége, az anya pedig anyagilag és érzelmileg is nagyobb tehernek van kitéve. Azonban nem minden esetben van ez így, mivel néha ez a legjobb megoldás, különösen a gyerek érdekeit tartva szem előtt. Inkább felnőni egy csonka családban, mint egy olyanban ahol állandóan veszekedések vannak jelen. Ez az ami igazán negatívan hat egy gyermekre, és akár egész életét megbélyegzi.

Elhagyott nők

Ha egy férfi képtelen megbirkózni azzal, hogy apa lesz, sok esetben képes elhagyni a párját, akár a terhesség alatt is. Sokan hiszik azt, hogy egy gyermek születése képes újra összetartani egy kapcsolatot vagy egy házasságot, azonban a legtöbb esetben mire a kicsi megérkezik, a kapcsolat már rég meghalt.

Hátrányai

Félelmetes döntés! Ha egy nő hozzá szokott ahhoz, hogy egy kapcsolat részese, egyértelművé vált számára az évek alatt, hogy minden döntést a párjával hoz meg, fura lesz kilépni ebből a körből. Minden elhatározás az ő feladata, és ami a legfontosabb, hogy rajta áll gyermeke élete és sorsa. Azonban néha ezekkel sokkal könnyebb szembesülni, mint az anyagi gondokkal. Bármilyen körülmények között meg kell oldania ezt a problémát, hiszen egy gyermek felneveléséhez rengeteg pénzre van szükség.

 

A lelki háttér

Egy egyedülálló anya örökös félelme, hogy csemetéje komoly hiányosságokban szenved, hiszen apára minden gyermeknek szüksége van. Ilyenkor a legjobb ha az anya nem akarja bepótolni az apa szerepét, mivel ez nem az ő feladata és úgysem érné el vele azt a hatást. Bőven elég ha a saját szerepét „tökéletesre" fejleszti és azt gyakorolja odaadással és szeretettel. Ebben az esetben a gyermek egyáltalán nem szerez lelki sérelmeket. Pszichológusok tanácsa szerint, ha egy anya nem érezteti azt, hogy ez a családforma mennyire hiányos, a kicsi sem fogja fel veszteségként.

 

Elfogadás

Egyedül is megvalósítható mindaz, ami egy apával! Tévhit az, hogy egy csonka családban élő gyermek rossz magaviseletű, nem jó tanuló és erőszakos magatartással rendelkezik.

Egy anyának mindenképp el kell fogadnia azt a helyzetet, ha folyton a múltón rágódik és azon, hogy mivel érdemelte ezt ki, gyermekének és saját magának árt vele. Ha be tudja látni azt, hogy egyedül is képes egy tökéletes élet megvalósítására, és képes megadni mindent a gyermekének, érzelmileg és fizikailag pozitív hatást fog elérni. Optimistán kell tekinteni a jövőre, hiszen soha nem késő, még gyermekkel sem, hogy a szőke herceg megérkezzen az életbe.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL