És a ráadás, hogy mindezt egészségesebben tehetitek meg.
Hozzávalók (1 bögre kb. 2 dl)
• 1 bögre sima + 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
• 1 bögre xilit avagy nyírfacukor
• 1/2 bögre kókuszzsír vagy olaj
• 1 közepes pohár natúr joghurt
• 2 tojás
• 1 csipetnyi só
• 1 tk szódabikarbóna
• tetszőleges mennyiségű lekvár (házi vagy bio)
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a xilitet és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább. A lisztet, a kókuszzsírt, a joghurtot, és a szódabikarbónát már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kiborítjuk, és egy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük baracklekvárral és újra feltekerjük.
Tálalás előtt meghintjük porrá őrölt nyírfacukorral és utána vágjuk fel.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK