KÖZÉRZET

Milyen lelki ok áll a betegséged hátterében?

Szerző:
Szabó Anna
Testünk különböző megbetegedésekkel figyelmeztet arra, hogy valami nincs rendben. A fejfájás, az allergia, illetve az epe- és vérnyomásproblémák sok ember számára ismerősek. Azt azonban kevesen tudják, milyen lelki eredetű problémák húzódnak meg a tünetek hátterében. Ahhoz, hogy leküzdjük a betegségeket, érdemes tisztában lennünk kialakulásuk okaival.

Ha kíváncsi vagy mit üzen a tested, olvasd el, mit takarnak a téged érintő tünetek!

Fejfájás, migrén

A test és a fej „egymásnak feszül", mivel a test nem hajtja végre a fej parancsait. Tehát nem teszünk meg valamit, amit meg kéne vagy éppen olyat tettünk, ami miatt nem érezzük jól magunkat. Migrén esetében speciális ok húzódhat a háttérben. Energiáink, illetve testi vágyaink elnyomására utal, melyet pótcselekvés is kísérhet. A fejfájás oka lehet láz, kimerültség, illetve időjárási front is.

Magas vérnyomás

Folyamatos stressz, megfelelni akarás állhat a háttérben. Az ember nem tudja kiélni tettre készségét, nem tud cselekedni. Folyamatosan bizonyítani szeretne, de akadályokba ütközik. Úgy érzi teljesítenie kell, így túlpörög. Képtelen ellazulni. Sporttal, nagy sétákkal levezethetjük a felesleges energiákat.

Alacsony vérnyomás

Tenni, változtatni, megfelelni vágyó emberek szenvednek a tüneteitől, akik a magas vérnyomású emberekkel ellentétben úgy védekeznek az akadályok ellen, hogy jobban visszafogják magukat. Okot adnak maguknak, hogy ne kelljen teljesíteni, túlságosan ellazulnak, szédülnek, ágynak esnek. Úgy érzik nem szükséges pörgetniük magukat, ha úgysem sikerül véghezvinni a céljaikat. Fizikai tünetekkel magyarázzák sikertelenségüket. Idővel újra összeszedik magukat, hiszen teljes értékű életre vágynak.

Epeproblémák

Lelki keserűségre utalhat. Elfojtott indulatok állhatnak a háttérben. Az epegyulladást energia felhalmozódás okozza, elnyomott akaratot jelent. Ebben a betegségben szenvedők nem állnak ki magukért, így saját önbizalmukban esik kár. Érdemes több időt fordítaniuk magukra. Az epekő ugyanennek a problémának hosszabb ideig való fennállása során alakulhat ki.

Allergia

Tudatalatti védekezést jelez egy külső hatás ellen. Az allergiában szenvedő nem akar foglalkozni az adott gonddal, ám belül bántja őt. Szenved tőle és próbál megszabadulni ettől az érzéstől. Pollenallergia esetén a szexuális vágyak kiélésével lehet gond, gátak alakultak ki, az ember nem tudja, hogyan adjon és kapjon szeretetet. Nem találja az egyensúlyt. Vágyik a testi és lelki kapcsolat megélésére, ám inkább nem szembesül vele, kizárja a dolgot az életéből.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL