LELKIPATIKA

A fény éltető ereje

Szerző:
Szabó Anna
2015-öt az ENSZ és az UNESCO a fény nemzetközi évének nyilvánította, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a fény szerepére az életünkben. Maga a program a fény, oktatási, technológiai, tudományos, és művészetben betöltött szerepét hangsúlyozza, de régóta tudjuk, hogy testi-lelki egészségünk megőrzésében is szerepet játszik

A fény, mint jelkép

Tisztaságot, tökéletességet, jóságot, szépséget hordoz. A menny, az istenség, a földön túli erő szimbóluma. A fény szükséges az élethez nemcsak nekünk, embereknek, hanem a növényeknek, állatoknak is, és szükséges hangulatunk kiegyensúlyozásához. Gondoljunk csak az ezekben a napokban a sokakon elhatalmasodó téli depresszióra. Ennek megelőzése érdekében igyekezzünk pótolni lehetőleg természetes anyagokból, mint a tojás és a hal, a D vitamint, sétáljunk friss levegőn, illetve együnk sárgarépát, narancsot, pirospaprikát, tejterméket, hogy az A vitamint is megfelelő mennyiségben megkapja a szervezetünk.

A fény, mint terápia

Fenyő Márta, akinek a nevéhez egy fényterápiás lámpa feltalálása fűződik, már a nyolcvanas években rájött a polarizált fény, és a színek gyógyító hatására. A fényterápia célja, hogy egy megfelelő készülékkel az életünkből hiányzó fényt pótoljuk. A felmérések szerint, használata 85%-al csökkenti a téli depresszió tüneteit, de számtalan más területen is felhasználhatjuk kiegészítő kezelésként. A terápia legfontosabb tulajdonsága az élettani folyamatok serkentése. Épp ezért javítja a bőr problémáit, javul a kiválasztás, vér és nyirokkeringés, eredményesen kezelhetők vele gombás elváltozások, és a kozmetikai iparban is használják, öregedés megelőzésére, illetve javítására. Kiváló fájdalomcsillapításra, gyulladáscsökkentésre, izomhúzódásra.

Színek a terápiában

A fehér fény hatását eredményesen fokozhatjuk a színes szűrők használatával. Nem csak testtájék, hanem hatásmechanizmus szempontjából is megválaszthatjuk a színeket.

A kék megnyugtat, fékez, csillapít, ajánlott magas vérnyomás, gyulladások, felső légúti megbetegedések, lázas állapotok kezelésére.

A lila magasabb szinten fejleszti az energiát, csökkenti az idegfeszültséget, enyhíti a fájdalmat. Használható memória javítására, álmatlanság kezelésére, fejfájásra, hormonális problémákra.

A narancs élénkít, segíti a betegségek utáni felépülést, oldja a görcsöket, derűssé tesz, alkalmazhatjuk továbbá, emésztési zavarokra, depresszió ellen. Javítja a lép, vese, epe, és az ivarmirigyek nemi működését, erősíti a méhet.

A piros, aktivál, élénkít, serkent, lendületet ad. Székrekedés, impotencia, vérszegénység, krónikus megfázás kiegészítő kezeléseként lehet eredményesen alkalmazni.

A sárga, erősít, tonizál, feloldja a merevséget. Segítségül hívhatjuk, a bőr a máj és az idegrendszer problémáinak kezeléséhez.

A zöld kiegyensúlyoz, feloldja a feszültséget, megnyugtat. Ajánlott, tüdő panaszok enyhítésére, szívbetegségek esetén, erősíti a vér és a keringési rendszer működését, harmóniát teremt.

Használata

A fényterápiát nagyon egyszerűen használhatjuk, egyszerűen tartsuk a készüléket a beteg testrész fölé. Általában biztonságos, az esetleges mellékhatások, mint nyugtalanság, ingerlékenység, bipoláris zavarok, hamar elmúlnak, és rövid lefolyásúak. Kivédhetőek, ha csökkentjük a terápia idejét, intenzitását. Vannak azonban olyan esetek, amikor mindenképp kérjük ki orvos tanácsát a használat előtt. Ilyen a fényérzékenység, a szem és a bőr esetében, valamint a fényérzékenységre hajlamosító gyógyszerek szedése.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL