2018. január 21. - Ágnes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 21. - Ágnes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Nevünk, névszámunk rejtelmei

Fodor Henriett

Nevünk is - akár bármilyen szó - rezgéseket kelt, melyek hangulatunkra is hatással vannak. Nem véletlen az a nyelvészeti összefüggés sem, mely szerint a hang szóból ered többek közt a hangulat szavunk is. A szüleink által adott név utal az újszülött személyiségére, egyéniségére a nevét alkotó betűk számértékein keresztül.

 

A számmisztikában minden egyes betűhöz tartozik egy neki megfelelő számérték, melyek mindegyike különböző rezgéssel rendelkezik. Az élet fordulópontjait a születés pillanatában uralkodó kozmikus sugárzások alapozzák meg. Hogy hogyan kapcsolódik mindezekhez a név?

A születés ideje nem csupán a véletlen műve, hanem a Természet lüktetésével, a kozmikus sugárzásokkal, rezgésekkel van kapcsolatban. Vagyis, ahogy szokták mondani, amikor „minden együtt áll". Ez érvényes a név és a születés vibrálási számértékeire is. Amennyiben ez az összhang nincs meg, úgy az egyéniségben mindez ellentmondásokhoz vezethet, a sors alakulását is negatív irányban befolyásolhatja. A harmóniáról a Természet igyekszik gondoskodni, hogy akkor szülessen meg egy gyermek, amikor az számára a legjobb. A pillanat leginkább akkor lesz szerencsés, ha a szülők, már jó előre megegyeznek a születendő baba nevét illetően. Amennyiben ez nem történik meg, sőt esetleg a világra jövetele előtt pár perccel kapja meg a nevét, úgy ez az említett összhang nem jöhet létre a születés ideje és a neve között.
Annak is van jelentősége, hogy csak a természetes szülők nevezhetik el a gyermeket, hiszen a kicsi az ő életük folytatása. Ilyenformán az örökbefogadó szülőknek sincs „joguk" eldönteni ezt az egész életre kiható momentumot.

Amennyiben nem a neki megfelelő névvel keresztelik el a babát, úgy – mivel a születés pillanata adott - a későbbiekben meg lehet változatni azt, feltéve, hogy túl sok a diszharmónia a csemete életében. Nem kell rögtön az egész nevet megváltoztatni, elég lehet egy, az eredetihez hasonló hangzású, vagy egy második keresztnév felvétele is. Például lehet Katalin helyett Katinka, vagy Gergő helyett Gergely az új választás.


Ha névváltoztatásra kerül a sor, itt is a természetes szülők szava a döntő, azonban ha az érintett már felnőtt, úgy saját maga találhatja meg a számára a legmegfelelőbbet. Érdemes igénybe venni ilyenkor egy numerológus segítségét, aki számításokat végez a felmerülő javaslatok alapján, megvizsgálva a névösszetétel rezgéseit, és aki adott esetben javasolhat is egy-egy megfelelő változatot. Dönteni nyilvánvalóan ez esetben sem ő fog, csak segít a választásban.


A cikk elején szó volt arról, hogy minden betűhöz tartozik egy neki megfelelő számérték, ez alapján számítható ki a névszám. A pontosság érdekében külön kell kezelni a magánhangzókat és a mássalhangzókat eltérő rezgéseik miatt. Végezetül majd összeget is számolnunk, de valóban csak a legvégén.


A magánhangzókból a lélekszámot, a mássalhangzókból a személyiségszámot, a név összes betűjéből az önmegvalósult személyiségszámot kaphatjuk meg. A lélekszám arra enged következtetni, hogy milyen valójában a lélek rezgése a személyiségen keresztül, az energiaminta kiválasztódása az adott életre. Általa megtudhatjuk, hogy mi zajlik le a mélyen, a belső világunkban.


A személyiségszám jelképezi azokat a feladatainkat, amelyeket a jelenben meg kell oldanunk. Általa képet kaphatunk erősségeinkről és gyengeségeinkről egyaránt.
Az önmegvalósult személyiségszám tanúskodik arról, hogy milyen céljaink vannak az életben, és azokban hol tartunk, figyelembe véve a karmikus feladatokat is.

Az egyes névszámok kiszámításához használjuk a következő táblázatot:

Először is leírjuk a születéskor kapott teljes nevet, ha van, az „ifjabb" megkülönböztetéssel együtt. Ne az ifj. rövidítéssel számoljunk, hanem az „ifjabb" szócskával. Az a név, amely születési anyakönyvi kivonatunkban szerepel, egy életre meghatározó a számunkra. Ha a későbbiekben megváltoztatjuk, mert házasságot kötünk, vagy épp művésznevet választunk, akkor is a születési nevünk lesz a mérvadó.


A név leírása után minden betű alá írjuk oda a neki megfelelő értéket, melyeket azután adjunk össze. Ez a tiszta szám, mely, ha kétjegyű, össze kell adni a számjegyeket, hogy egyjegyű legyen. Ez a már említett önmegvalósult vagy tehetség személyiség szám. Ezután vegyük szemügyre a magánhangzókat, miután újra leírtuk a nevet. Az ezeknek megfelelő számokat írjuk a betűk alá, és ha összeadtuk az előzőhöz hasonlóan egy számjegyű értékig, akkor megkaptuk a lélekszámot. Érdekes és fontos megjegyezni, hogy számos numerológus az Y-t is ilyenkor a magánhangzók közé sorolja.


A mássalhangzókkal hasonló a dolgunk, mint a magánhangzókkal, és ha eljutottunk az egyjegyű összegig, akkor előttünk áll a személyiségszámunk is egyúttal.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Nem lesz könnyű dolgod! - Mennyi háromszöget látsz a két képen?

Nem lesz könnyű dolgod! - Mennyi háromszöget látsz a két képen?

Egyszerűen nem lehet megunni ezeket a feladatokat, legfeljebb akkor, ha már a sokadikat csinálod és már tudod, mi a „trükkje”. Hiszen nem pusztán azzal kell dolgoznod, amit a szemed lát, hanem azzal is, amit a logikád diktál! Éppen ezért nem is olyan könnyű ez a feladat, mint azt sokan gondolnák! Tehát… te mennyi háromszöget bírsz összeszámolni a két képen?

Tovább »
Melyik kulccsal nyitnád ki a titkos ládát? - Tudd meg, mit árul el rólad!

Melyik kulccsal nyitnád ki a titkos ládát? - Tudd meg, mit árul el rólad!

Ezúttal egy kis önismereti játékra invitálunk. Képzeld el, hogy egy erdőben, vagy egy régi kastélyban sétálsz, amikor hirtelen rábukkansz egy ódon faládára. Mennyire nagy a kísértés, hogy kinyisd, és belekukkants? Mi van, ha egy gyönyörű hercegnői ruha, vagy igazi kincsek vannak benne? Úgy döntesz, hogy kinyitod, de melyik kulcsot választod? A döntésed sok mindent elárul a személyiségedről.

Tovább »
A benned élő "kislány" energiája - Vajon miért temetted el magadban?

A benned élő "kislány" energiája - Vajon miért temetted el magadban?

Gondolnád, hogy egy kislány is lakik benned? Pedig igaz. Természetesen nem valódi értelemben vett kislányról van szó, hanem a benned élő kislányról – aki kedves az emberekkel, hálás és ragaszkodó.

Tovább »

Kalkulátor

Természetes szexelixírek

Természetes afrodiziákumok, ha problémás a szexuális életed, akkor azért, ha rendben van, akkor pedig azért, hogy minőségi változást idézz elő benne. Válassz és élvezd a változást!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Tóth Vince

Vallás szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Tóth Vince

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép