Hozzávalók:
• 1 kg lilahagyma
• 2 evőkanál olaj
• 15 dkg barnacukor
• 1 mokkáskanál só
• 2 teáskanál őrölt bors
• 5-6 db babérlevél
• 2 dl balzsamecet
• 0,5 dl édes vörösbor
A hagymát közepesen vastag, fél karikára vágjuk, és az olajban megdinszteljük. Hozzá adjuk a cukrot és a fűszereket is. Ezután a borral és ecettel leöntjük, jól felforraljuk, majd alacsony fokozaton addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Egy óra alatt el is készül és a tiszta befőttesüvegekbe tölthetjük.
Plusz praktika, hogyha dunsztoljuk, akkor hónapokig is pihenhet a hűvös kamra polcain.
Jó étvágyat hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK