GASZTRO

Lilahagymalekvár

Szerző:
Szabó Anna
A hagyományos, jól megszokott sültek királyi kiegészítője lehet a hagymából készített ínyencség, lekvár formájában. Előnye, hogy nagyon hamar elkészül, sokáig eláll és olyan különleges ízvilágot képvisel, ami feldobja a megszokott ételek egyhangúságát.

 

Hozzávalók:

• 1 kg lilahagyma
• 2 evőkanál olaj
• 15 dkg barnacukor
• 1 mokkáskanál só
• 2 teáskanál őrölt bors
• 5-6 db babérlevél
• 2 dl balzsamecet
• 0,5 dl édes vörösbor

A hagymát közepesen vastag, fél karikára vágjuk, és az olajban megdinszteljük. Hozzá adjuk a cukrot és a fűszereket is. Ezután a borral és ecettel leöntjük, jól felforraljuk, majd alacsony fokozaton addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Egy óra alatt el is készül és a tiszta befőttesüvegekbe tölthetjük.

Plusz praktika, hogyha dunsztoljuk, akkor hónapokig is pihenhet a hűvös kamra polcain.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL