Sonkával rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 12 db sós palacsinta (1 tojás, 15 dkg liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só)
- A töltelékhez: 20 dkg darált főtt sonka vagy füstölt hús, 2 dkg vajjal, 2 dkg liszttel, 1 dl tejjel készült sűrű fehér mártás, 2 kanál tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál olaj vagy 1 dkg zsír; tetejére 5 dkg sajt vagy 1 dl tejföl.
A darált sonkát elvegyítjük a fehér mártással, egy kanál tejföllel, egy tojássárgájával és a tojás felvert habjával.
A palacsintákat egyenként zsiradékkal kikent tűzálló tálba , vagy lábasba rakjuk, mindegyik lapot megkenjük a sonkakeverékkel, tetejére palacsintát helyezünk és 20-25 percig forrós sütőben pirítjuk. Kiborítva vagy tűzálló tálban tálaljuk. Tetejét reszelt sajttal meghintjük vagy tejföllel meglocsoljuk. Szeletekre vágva adagoljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK