Zöldbableves
Hozzávalók:
- 50-50 dkg zöldbab (mirelit)
- 2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
- 3 dkg liszt
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- pirospaprika
- 1 kanál tejföl
- ecet
- só vagy vegeta
- 1 csokor petrezselyem (lehet szárított is)
Másfél liter sós vagy vegetás vizet forralunk, és amikor már forr, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot. Puhára főzzük, és hagymás-paprikás rántással berántjuk, még 10 percig főzzük, végül petrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evőkanál tejföllel tálaljuk.
A paradicsomos zöldbableves hasonlóképpen készül az előbbihez, csak kevesebb vízzel tesszük fel főni, és ha a zöldbab puhára főtt, ½ liter paradicsomlevet adunk hozzá. Ilyenkor a tejföl el is maradhat.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK