REJTÉLY-MISZTIKA

A belmezi arcok

Szerző:
Szabó Anna
A belmezi arcok felbukkanását az egyik legérdekesebb kísértet históriának tartják. 1971-ben, Spanyolországban, egy Maria Gomez Pereira nevű asszony lakásának a padlóján rajzolódtak ki ezek – a nő elmondása szerint – férfi arcok. Elsőnek próbálta letakarítani, majd cementtel elfedni, de semmi sem segített. Annak ellenére, hogy eltűnt volna, csak még több forma jelent meg.

Elsőnek Maria fia és férje próbálta eltűntetni a furcsa formákat. Feltörték az egész padlót és újra betonozták a ház alapját. Ám nem kellett sok időnek eltelnie, hogy a furcsa jelenség újra feltűnjék – ráadásul pont ugyanazon a helyen. Ekkora már a polgármester fülébe is eljutott a hír, aki megtiltotta a padló újbóli feltörését. Helyette kivágták az arcot ábrázoló kis darabkát.

Ezután minden visszaállt a normális kerékvágásba, telt múlt az idő, ám egyszer csak újabb arcok kezdtek kirajzolódni a padlón. Elsőnek ugyanúgy egy férfialak, majd követte őt egy női arc, és végül egyre több és több figura jelent meg. A mérete mindegyiknek különbözött, ahogy a részletessége is. Némelyiket alig lehetett kivenni, míg másoknál szabályosan látszottak akár a ráncok is. Az arcok kifejezése is állandóan változott. Mindenki más érzelmet olvasott le róluk, de a legtöbb ember szerint félelem és kétségbeesés volt mindegyikre írva.

Semmilyen vegyszer nem használt

A ház sok turistát és látogatót vonzott be, Maria egy idő után belépőt is szedett a padló megtekintéséért cserébe. Ám eközben sok vizsgálatnak is alávetették a betonlapokat. Próbálták lemosni minden féle tisztítószerrel és vegyszerrel, de semmi sem használt. Időnként halványabbnak tűntek a rajzok, de néhány óra elteltével újra felerősödtek a vonalaik. A házat is megvizsgálták, hangfelvevőket helyeztek el mindenfelé. A felvételen nem hallatszott más, csak emberi nyögések és jajgatások sora.

Egy elmélet szerint a ház egy régi temetőre épült, ahova a keresztény mártírokat temették el. Ásatásokat is hajtottak végre és a megtalált holttesteket elszállították, majd keresztény szokásokhoz híven, újratemették őket. A ház alapját újrabetonozták és még viasszal is lefedték, hogy ezzel védjék ki az emberi csalás lehetőségét. Ám ez nem bizonyult elégnek. Az arcok ezután is megjelentek.

A vizsgálatok kimutatták, hogy egyik arcot sem festették mégis sokan úgy gondolták, ez a történet nem más csupán csak egy átverés. A kutatás során ecetet és kormot is találtak, ami alkalmas lehetett ilyen ábrák megrajzolására. Az infrafotózások során még az ecsetvonásokat is tisztán ki lehet venni. Mások úgy vélik, csak valamiféle különleges penészről van szó, amibe Maria agya látta bele az arcokat.

Azóta sem derült ki, hogy ez a furcsa és különleges eset emberi kéz beavatkozásával történt vagy esetleg egy természetfeletti jelenségről van szó. 2004-ben, Maria halálának évében újra készítettek egy hangfelvételt, aminek eredménye mindenkit megdöbbentett. A szalagon az „El akarok innen menni!" kiáltást lehetett tisztán hallani, amit a ház tulajdonosának címeztek.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL