Hozzávalók
80 dkg liszt,
1 élesztő,
0,5 liter tej,
cukor,
zsír,
kakaó,
fahéj
Elkészítés
A lisztet beleszórjuk egy nagy tálba, közben az élesztőt megkelesztjük, és beleöntjük a lisztbe. Mikor kezd összeállni, rakunk bele egy kanál zsírt vagy olajat. Jól összedolgozzuk és hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, lisztezett táblán kinyújtjuk, megkenjük a tésztát vékonyan zsírral, az egyik részét megszórjuk kakaóval és cukorral, a másik felét pedig fahéjjal és cukorral. A tésztát feltekerjük, és először középen vágjuk ketté, utána mind a két részt arányosan elvagdossuk. Ezután még hagyjuk kicsit kelni. Vékonyan zsírral kikenünk egy tepsit, és kicsi távolsággal belehelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
Tipp: Amikor már majdnem megsültek, érdemes langyos vaníliás cukros tejjel meglocsolgatni a csigák tetejét, mert így még puhább lesz a tészta!
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK