GASZTRO

A legfinomabb kakaós-fahéjas csiga

Szerző:
Szabó Anna
Ez a kelt tésztás csoda, feleleveníti a régi emlékeket! Nagyon egyszerű elkészíteni, akár zsírral, akár olajjal vagy vajjal is be lehet dagasztani a tésztát.

 

Hozzávalók

80 dkg liszt,
1 élesztő,
0,5 liter tej,
cukor,
zsír,
kakaó,
fahéj

Elkészítés

A lisztet beleszórjuk egy nagy tálba, közben az élesztőt megkelesztjük, és beleöntjük a lisztbe. Mikor kezd összeállni, rakunk bele egy kanál zsírt vagy olajat. Jól összedolgozzuk és hagyjuk duplájára kelni. Mikor megkelt, lisztezett táblán kinyújtjuk, megkenjük a tésztát vékonyan zsírral, az egyik részét megszórjuk kakaóval és cukorral, a másik felét pedig fahéjjal és cukorral. A tésztát feltekerjük, és először középen vágjuk ketté, utána mind a két részt arányosan elvagdossuk. Ezután még hagyjuk kicsit kelni. Vékonyan zsírral kikenünk egy tepsit, és kicsi távolsággal belehelyezzük a csigákat. Előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

Tipp: Amikor már majdnem megsültek, érdemes langyos vaníliás cukros tejjel meglocsolgatni a csigák tetejét, mert így még puhább lesz a tészta!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL