Hozzávalók
A „tésztához"
• 250 g kekszmorzsa
• feketekávé (amennyit felvesz)
• 80 g xilit
• 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez és a díszítéshez
• 100 g light margarin
• 100 g porrá őrölt xilit
• 2 ek zsírszegény, cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A kekszet, a xilitet, a vaníliás cukrot és a kávét egy tálba öntjük és összedolgozzuk. Érdemes kevés kávét felmelegíteni, és abban felolvasztani a xilitet, hogy ne ropogjon a fogunk alatt. Kávéból én majdnem két főzetnyit elhasználtam, mire jó állagú lett a tészta, de ha valaki nem akar ilyen sokat beletenni, önthet hozzá egy kis tejet is.
A light margarint a porrá őrölt xilittel és a kakaóporral habosra kavarjuk.
A kekszes masszát alufóliára borítjuk, és vékony, téglalap alakúra elnyújtjuk. Az alufóliára szórhatunk egy kis őrölt xilitet, hogy ne ragadjon annyira hozzá a tésztánk. Megkenjük a kakaós krémmel, majd az alufólia segítségével a szélesebb oldaláról tekerjük fel.
Tegyük legalább egy órára a hűtőbe, és könnyebben tudjuk majd szeletelni.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK