GASZTRO

A legfinomabb desszert - Kakaókrémmel töltött kávétekercs

Szerző:
Szabó Anna
Vannak emberek, akik kávé nélkül el sem tudják képzelni a napjukat. Megint másoknak muszáj egy kis csokit majszolni, hogy túléljék a napot. És vannak azok, akik a kettő kombinációját imádják - ha ebbe a csoportba tartozol, garantáltan ez lesz a kedvenc édességed.

 

Hozzávalók

A „tésztához"

• 250 g kekszmorzsa
• feketekávé (amennyit felvesz)
• 80 g xilit
• 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez és a díszítéshez

• 100 g light margarin
• 100 g porrá őrölt xilit
• 2 ek zsírszegény, cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

A kekszet, a xilitet, a vaníliás cukrot és a kávét egy tálba öntjük és összedolgozzuk. Érdemes kevés kávét felmelegíteni, és abban felolvasztani a xilitet, hogy ne ropogjon a fogunk alatt. Kávéból én majdnem két főzetnyit elhasználtam, mire jó állagú lett a tészta, de ha valaki nem akar ilyen sokat beletenni, önthet hozzá egy kis tejet is.

A light margarint a porrá őrölt xilittel és a kakaóporral habosra kavarjuk.

A kekszes masszát alufóliára borítjuk, és vékony, téglalap alakúra elnyújtjuk. Az alufóliára szórhatunk egy kis őrölt xilitet, hogy ne ragadjon annyira hozzá a tésztánk. Megkenjük a kakaós krémmel, majd az alufólia segítségével a szélesebb oldaláról tekerjük fel.

Tegyük legalább egy órára a hűtőbe, és könnyebben tudjuk majd szeletelni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL