DIVAT

Találd meg a stílusod!

Szerző:
Szabó Anna
Tavaszi, vagy nyári esküvőre készülsz? Nem lehet elég korán elkezdeni a megfelelő ruha keresését. Távoli a dátum? Sebaj! Legyen a ceremónia akár hűvösben, akár forróságban, te leszel minden idők legcsodásabb menyasszonya!

 

Az esküvői ruha talán egyik első és legfontosabb eleme a dekoltázs. A tekinteteket is vonzza, ugyanakkor a ruha egyik leghangsúlyosabb és legékesebb pontja, ezért nagyon fontos, hogy egyéniségednek és adottságaidnak leginkább megfelelő kivágású ruhát viselj a nagy napon.
Ha sikerült eldöntened, hogy milyen fazonú lesz a dekoltázsod, könnyebb kiválasztani a megfelelő ruhát is. Honnan tudd, hogy mi állna igazán jól? Segítünk egy kicsit:


Ha karcsú és széles, szép ívű vállakkal rendelkezel:

Pánt nélküli, spagetti pántos, széles pántú, mini ujjas, aszimmetrikus fél vállpántos fazon viselése ajánlott.


Ha kisebb vállakkal, gömbölyded karokkal rendelkezel:
Nyakba kötős, vállra húzott, keskeny pántos, vállra húzott rövid- és hosszú ujjas, emelt vállas, magasan dekoltált ruhák állnak igazán jól.


Ha hosszú nyakkal és csontos felsőtesttel rendelkezel:

Magas dekoltázs, vállakat eltakaró fazon, nyakpántos, vállra tolt pántokkal ellátott ruhát érdemes választanod.


Ha karcsú vagy, lapos, szép hassal, átlagos méretű mellekkel, de rövidebb nyakkal rendelkezel:
Válassz mélyen dekoltált keskeny, vagy vastag pántos ruhát!


Ha nagy mellekkel, vagy molett alkattal rendelkezel:
Egyenes vonalú vagy félkörívű, magasan dekoltált, váll szélétől induló rövid- vagy hosszú ujjú fazon, mell alatt elvágott, vagy derékban karcsúsított ruhák a legjobbak.


Ha kis mellekkel rendelkezel:
V-kivágású, szív alakú, mell alatt elvágott, szivacsbetétes, a melleket megemelő fazon fog leginkább beválni. A keresztpántos, vagy buggyos mellrésszel ellátott ruhák. Ruhád lehet pánt nélküli, spagetti, vagy vastag pántos is.

*****


Milyen egyéniség vagy?

Klasszikus ruhák:

A klasszikus ruhák legfőbb jellemvonása, hogy nagy, többnyire abroncsos szoknyarész, karcsúsított derék kapcsolódik össze. Lehet egybeálló, vagy két részes. A szoknya legtöbbször földig érő, a lábakat eltakaró nehéz, többréteges, anyagból áll. Gyakran kapcsolódik hozzá uszály is. Vállpántos, vagy pánt nélküli fazonok közül is válogathatsz.


Leggyakrabban használt anyagok: csipke, fodor, selyem, düsessz,
brokát, taft, tüll
Kiegészítő mintázat: masnik, virágok, hullámok, gyöngyök, jaquard minta

*****

Elegáns ruhák:

Az elegáns ruhák vonalvezetése általában egyenes, letisztult, minimalista. Akár partikon is viselhetőek koktélruhaként. A ruhák stílusa egyszerű, ugyanakkor látványosan harmonikus kiegészítőkkel van ellátva. Gyakoriak a kontrasztos elemek, a tört fehér színek, az ezüst, arany, beige, szürkés árnyalatok. Merész, ám rendkívül nemes külsőt kölcsönöz viselőjének. A szoknyák hossza változó, általában földig, vagy bokáig érő. A nadrágkosztümök is az elegáns kategóriába tartoznak.


Leggyakrabban használt anyagok: selyem, szatén, muszlin, brokát, csipke
Kiegészítő mintázat: mintázat nélkül, virágok, szalagok, csipkék

*****

Modern ruhák:

A modern ruhák fantáziadús változatai az egyediségre törekednek. Ötletesen ötvöződik bennük az elegancia, a romantika, és a „határozott nagyvárosi nők” stílusa. Nagyon sokféle lehetőség közül válogathatunk. Ezeket a darabokat az elegáns stílusú menyasszonyi ruhákhoz hasonlóan partikon is viselhetjük.


Leggyakrabban használt anyagok: selyem, muszlin, szatén, brokát,
csipke, szőrme
Kiegészítő mintázat: szinte bármelyik textúrájú és mintázatú anyag előfordulhat

*****

Romantikus ruhák:

Talán a leglátványosabb ruhaköltemények kerülnek ki a romantikus stílussal készülő darabok közül. Ezek a ruhacsodák hasonlóan a klasszikus stílusú ruhákhoz, nagy szoknyarésszel, gyönyörű díszítéssel, amolyan „habcsók” jellegű designnal hívják fel magukra a figyelmet.
A múlt század hangulatában tündökölve vissza nem térő élmény lehet ezen ruhák viselése.


Leggyakrabban használt anyagok: csipke, fodor, selyem, düsessz,
brokát, taft, tüll
Kiegészítő mintázat: masnik, virágok, hullámok, gyöngyök, jaquard minta

*****

Bohém, extrém stílusú ruhák:

Elsősorban a fiatalos, laza, vidám stílus kedvelőinek ajánljuk a bohém ruhákat.
A sokféleség, a meghökkentő megjelenés, a formák egyedisége jellemzi ezeket a különleges, olykor már extrém ruhákat. Szemtelenül fiatal, merész, „bevállalós” csajoknak ideális viselet, kusza, izgalmas frizurával, kiegészítőkkel egy hagyománybontó környezetben.

Leggyakrabban használt anyagok: csipke, fodor, selyem, düsessz,
brokát, taft, tüll, krepp
Kiegészítő mintázat: masnik, virágok, hullámok, gyöngyök, jaquard minták, tollak, szőrmék, gyöngyök, eltérő színű anyagok

*****

Kiegészítők hűvösebb napokra
Ne feledd, nehéz előre megjósolni az időjárást, ezért jobb, ha felkészülsz a borongós, hűvösebb napokra is. Ha az időjárás kiszámíthatatlan, de melegebb napokra számítasz, legyen kéznél egy szép muszlin, vagy selyem sál. Kora tavasszal, ősszel, vagy télen viselhetsz szőrmét, tollékes kabátot, vagy csipkés, külön a ruha mintájához készített kabátkát. Ha még télen készülsz esküvőre, akár sapkát is hordhatsz. Elegáns például a szőrmekalap, a selyemkendő, vagy a szőrme fejpánt is.


Nyári forróságban
Először is, ha sok időt tartózkodtok a szabadban, készülj fel a leégés ellen. Teríts a válladra selyem- vagy muszlinkendőt. Napszúrás ellen viselhetsz nagy karimájú kalapot, vagy óriás virágot, és természetesen fátylat. Lehet nálad egy szép napernyő és legyező is.

Miből készülnek a legszebb ruhák?

Düsessz, hernyóselyem santung, taft, brokátok, Gianfranco Ferré, muszlin, tüll, csipke, bársony



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL