GASZTRO

Lekváros táska

Szerző:
Szabó Anna
Mit is írhatnék ehhez a finom süteményhez. Kísérőnek 1-2 jó tanácsot. A tésztához adott zsiradékot érdemes felolvasztani, így sokkal könnyebbé válik a tészta. A tésztát konyharuhával takarjuk le és meleg helyen kelesszük.

Lekváros táska

Hozzávalók:
- 60 dkg rétesliszt
- 20 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- tej
- csipet só
- gyümölcsíz (ízlés szerint)
- a tetejére vaníliás porcukor

A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, beletesszük a cukros tejben megfuttatott élesztőt (langyosra, kéz melegre melegítjük fel a tejet, beletesszük a morzsolt élesztőt és a cukrot, meleg helyre tesszük, akkor lesz jó az élesztős tejünk, ha már habos élesztő képződött a tej tetején), a sót, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. Azonnal vékonyra nyújtjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, mindegyikre teszünk egy kanál gyümölcsízt, és félbehajtjuk. A tészta széleit megnyomkodjuk, hogy ne süljön ki belőle a gyümölcsíz. Öt percig erős, majd közepes tűzzel sütjük, és forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.






Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL