Lekváros táska
Hozzávalók:
- 60 dkg rétesliszt
- 20 dkg zsír
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- tej
- csipet só
- gyümölcsíz (ízlés szerint)
- a tetejére vaníliás porcukor
A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, beletesszük a cukros tejben megfuttatott élesztőt (langyosra, kéz melegre melegítjük fel a tejet, beletesszük a morzsolt élesztőt és a cukrot, meleg helyre tesszük, akkor lesz jó az élesztős tejünk, ha már habos élesztő képződött a tej tetején), a sót, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű tésztát kapjunk. Azonnal vékonyra nyújtjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, mindegyikre teszünk egy kanál gyümölcsízt, és félbehajtjuk. A tészta széleit megnyomkodjuk, hogy ne süljön ki belőle a gyümölcsíz. Öt percig erős, majd közepes tűzzel sütjük, és forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK