GASZTRO

Piskótás gesztenyekocka

Szerző:
Szabó Anna
Egy sütés nélküli kiadós édességet hoztunk most, amit nagyon egyszerű elkészíteni, ráadásul isteni desszert.

 

Hozzávalók

50 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
25 dkg darált keksz
25+5 dkg vaj
rum
1 cs. Babapiskóta
1 cs. vanília pudingpor
5+1 dl tej
tejszínhab
csoki reszelék vagy mandula a díszítéshez

Elkészítés

A gesztenyemasszát felengedés után a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, rummal, és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Tálcára nyomkodjuk. A pudingot 5 dl tejjel megfőzzük (nem kell bele cukor). Hagyjuk kihűlni. A 25 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral. Összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krém felét a gesztenyés lapra kenjük. Utána rumos tejbe áztatott babapiskótákat helyezünk sorba a tetejére. Erre jön a krém másik fele. A tetejére tejszínhabot kenünk, csoki forgács vagy mandulát szórhatunk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL