Hozzávalók
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg porcukor
25 dkg darált keksz
25+5 dkg vaj
rum
1 cs. Babapiskóta
1 cs. vanília pudingpor
5+1 dl tej
tejszínhab
csoki reszelék vagy mandula a díszítéshez
Elkészítés
A gesztenyemasszát felengedés után a darált keksszel, az 5 dkg vajjal, rummal, és 1 dl tejjel összegyúrjuk. Tálcára nyomkodjuk. A pudingot 5 dl tejjel megfőzzük (nem kell bele cukor). Hagyjuk kihűlni. A 25 dkg vajat habosra keverjük a porcukorral. Összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krém felét a gesztenyés lapra kenjük. Utána rumos tejbe áztatott babapiskótákat helyezünk sorba a tetejére. Erre jön a krém másik fele. A tetejére tejszínhabot kenünk, csoki forgács vagy mandulát szórhatunk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK