GYERMEK

Gyermeki típusok

Szerző:
Szabó Anna
Gyermekeink alig érik el a pár éves kort, máris megmutatkozik egyéniségük. Hogy nagy sport rajongó vagy különféle tudományok iránt érdeklődő lesz- e csemetédből, most megtudhatod. Ne feledd, a művészi hajlam már egész kicsi korban észrevehető.

A,
Tudorka:
Nagy nyitottsággal kíséri végig az élet minden mozzanatát, feszült figyelmet fordít mindenre ami él és mozog. Nem elégszik meg a morzsákkal, mindig többet és többet akar. A cél, melyet kitűz maga elé, képes tűzön-vízen megvalósítani. Egy régóta kiszemelt játékért képes nagy csatákat vívni. Szereti, ha mesét olvasnak neki. Szinte beleéli magát a történetbe. Az óvodában sok barátra tesz szert, szívesen játszik a vele egykorú gyerekekkel, de az igazi kihívást a nála idősebbek jelentik számára. Legfőbb célja a tapasztalatszerzés. Minden új információnak örül.

Mi az amire nagy szüksége van?
- sok türelemre, időre, kitartó figyelemre
- nagy kirándulásokra, sétákra
- játszópajtások a közös, hosszú, érdekes játékokhoz

Tipp: Semmiképp se hagyjuk különcködni. Ösztönözzük, hogy ne csak egyedül játsszon a családon belül, hanem vonja be testvéreit is a játékba. Egy közös érdeklődési kör kialakítására lesz szüksége a testvéreivel.

Művészlélek:
Minden közös programban szívesen vesz részt. A családi kirándulások nagy úttörője. Talpraesett, egyedül is megáll a lábán, néha szeret magányba burkolózni távol a tömegtől. Szobájában felfedezett kisebb zugokban húzza meg magát és alkot. A lakás bármelyik tartozékával képes játszani és tanulmányozni azt. Gyors gondolkodása révén sokszor elkalandozik, meglódul a fantáziája.

Mi az amire nagy szüksége van?
- nagy nyugalom, zavartalan játék
- mozzanatokkal teljes napok, színházi látogatások, múzeumi séták, valamilyen szakkör vagy bármilyen társas tevékenység
- érdekes képeskönyvek, világítós földgömb, régi tárgyak, zsúfolatlan szoba
- sok-sok mese

Tipp: Szellemi táplálékai közé tartoznak a misztikus, elgondolkodtató történetek. Nagy átéléssel továbbfűzi gondolatait, ezzel kitágítva látókörét. Kreatívként éli az életét, így felnőtt korában kamatoztathatja képességét. Ki tudja, hobbija talán egyben a munkája is lehet.


Sportember:
Már a mamája hasában az erejével büszkélkedik :) Otthona egész területét képes kihasználni. Futkározásra mindig van energiája. Szülei könnyen lefogyhatnak mellette. Nem telik el úgy egy nap mellette, hogy pl. az áruházban vagy a játszótéren ne kéne utána szaladni. Mindig csinál valamit. Szeret építkezni, alkotni. Kiváló kézügyességgel rendelkezik. Az építő játékok nagy szerelmese. Jókedvű és könnyen felvidít másokat. Sikerélményre éhes, és mindig jó eredményeket ér el.


Mi az amire nagy szüksége van?
- mozgásszabadság, nagy tér
- felé irányuló gondos figyelem
- sok barát
- otthonában kialakított nyugalmas kis sarkok

Tipp: Örök támogatást, biztatást igényel. Sportteljesítményeihez ez elengedhetetlenül szükséges. Mindig kell egy jó szó a szüleitől ami majd motiválja egy újabb kihívó feladat megoldásához.

Társaság fénypontja:
Örökké mosolygós, pozitív energiát sugárzó kisgyerek, akinek egyik felnőtt sem tud ellenállni, hogy be ne kukucskáljanak a babakocsijába. Ő aztán már első életévét betöltve igazán a szívébe zárja az egész világot. Nyitottsága és kedvessége örök. Szülei rajonganak érte, szívesen viszik magukkal nagyobb társaságba, hiszen csemetéjük mindig középpontban érezheti magát.
Az óvodában az óvónénik és a gyerekek nagy kedvencévé válhat. Örömmel csatlakoznak hozzá kicsi barátai, isszák a szavait és minden egyes mozdulatát. Szívesen fordulnak majd hozzá segítségért, tanácsokért, mindenkihez van egy jó szava.

Mi az amire nagy szüksége van?
- rengeteg pozitív visszajelzés a környezetétől
- túl jólelkű, ezért könnyen kihasználhatják, szülei segítségére nagy szüksége lesz a későbbiekben is
- szüleinek meg kell tanítaniuk saját véleményének kinyilvánítására, meg kell tanulnia nemet mondani
- önfeláldozó, sosem követel vagy toporzékolva harcol ki bármit is magának, mindig csak kér és ez nem is lesz másként, éppen ezért nagy figyelmet kell fordítania szüleinek arra, hogy meghallgassák igényeit, véleményét
- figyelmét önmagára kell irányítania, hogy tudatosodjon benne az a tény, hogy önmagért teszi azt amit tesz, pl. sport, tánc, zenei hangszeren való tanulás stb.

Tipp: A kiskorukban is nyitott gyerekek később is megőrzik nyitottságukat, a társaság központjában érezheti magát mindig, csupán hozzá kell segíteni az önálló vélemény felvállalására.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL