Sajtleves
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- mackó sajt (2 doboz)
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- só
- ételízesítő (vegeta)
- őrölt fehér bors
- késhegynyi szerecsendió
- 2 dl fehérbor
A vajból a liszttel világos rántást készítünk és 1 ½ liter vízzel felengedve sóval, borssal, vegetával fűszerezzük. 5 percig lassú tűzön forraljuk.
A levesestálban a tejfölt simára keverjük a tojássárgával, és állandóan kevergetve szűrjünk rá a forró levesből egy keveset, így adjuk hozzá az egész leveshez. Tegyük hozzá a mackó sajtot, hagyjuk elolvadni benne és lassú tűzön forraljuk ki. A végén öntsük hozzá a bort, amikor újra forrni kezd, majd zárjuk el a leves alatt a lángot. Apró kockákra vágott rozsos kenyérkockákkal meghintve tálaljuk. Szeletelt mandulát, tökmagot, napraforgómagot is adhatunk hozzá tálalásnál.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK