GASZTRO

Sajtleves

Szerző:
Szabó Anna
Egy jó ízű, pikáns sajtlevesnek ki tudna ellenállni. Na, de nem is kell. Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Az egész család kedvencévé válik amint megízlelik.

Sajtleves

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- mackó sajt (2 doboz)
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- só
- ételízesítő (vegeta)
- őrölt fehér bors
- késhegynyi szerecsendió
- 2 dl fehérbor

A vajból a liszttel világos rántást készítünk és 1 ½ liter vízzel felengedve sóval, borssal, vegetával fűszerezzük. 5 percig lassú tűzön forraljuk.
A levesestálban a tejfölt simára keverjük a tojássárgával, és állandóan kevergetve szűrjünk rá a forró levesből egy keveset, így adjuk hozzá az egész leveshez. Tegyük hozzá a mackó sajtot, hagyjuk elolvadni benne és lassú tűzön forraljuk ki. A végén öntsük hozzá a bort, amikor újra forrni kezd, majd zárjuk el a leves alatt a lángot. Apró kockákra vágott rozsos kenyérkockákkal meghintve tálaljuk. Szeletelt mandulát, tökmagot, napraforgómagot is adhatunk hozzá tálalásnál.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL