GASZTRO

Almás palacsinta

Szerző:
Szabó Anna
Amíg a gyerekeim picik voltak, mindent megtettem, hogy minél egészségesebb étel kerüljön az asztalra, hol gluténmentesen, hol laktózmentesen, hol meg cukormentesen próbáltam főzni. Ebben nagy segítségemre volt egy kiváló könyv, ami már évek óta fellelhető a könyvesboltok polcain, és most is ebből választottam egy receptet


Hozzávalók:

2 alma
1-2 evőkanál étolaj
1 tojás
citromlé
1 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál finomliszt
néhány evőkanál tej vagy buborékos ásványvíz

Elkészítés:

Nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát. Héjastól is le lehet, bár én héj nélkül jobban szeretem. Csepegtessünk rá egy kis citromlét, üssünk rá 1 tojást, keverjük hozzá a kétféle lisztet és annyi folyadékot, hogy sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk állni pár percig, majd olajjal kikent serpenyőben süssük ki a lepényeket. Egy lepényhez körülbelül egy evőkanálnyi massza szükséges. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL