Hozzávalók:
2 alma
1-2 evőkanál étolaj
1 tojás
citromlé
1 evőkanál zabpehelyliszt
2 evőkanál finomliszt
néhány evőkanál tej vagy buborékos ásványvíz
Elkészítés:
Nagylyukú reszelőn lereszeljük az almát. Héjastól is le lehet, bár én héj nélkül jobban szeretem. Csepegtessünk rá egy kis citromlét, üssünk rá 1 tojást, keverjük hozzá a kétféle lisztet és annyi folyadékot, hogy sűrű masszát kapjunk. Hagyjuk állni pár percig, majd olajjal kikent serpenyőben süssük ki a lepényeket. Egy lepényhez körülbelül egy evőkanálnyi massza szükséges. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK