LELKIPATIKA

Miért érdemes meditálni?

Szerző:
Szabó Anna
A meditáció egyik fő célja a stressz hatásainak oldása, a gondolkodás visszaszorítása és az elme lecsendesítése. Ha a saját tempódban haladsz, és kitartó vagy, akkor biztos megtapasztalhatod a legkellemesebb pillanatokat.
Jól gondold meg, kinek a szavára hallgatsz!

Mindenki útja más. Van, aki az elején lassan halad, és később gyorsul fel fejlődése, másnál, pedig éppen fordítva történik. Ezért fontos, hogy kerüljük az összehasonlítást! Tanácsos figyelni mások hozzáállását, de mindenféle ítélkezés nélkül. A meditáció legyen a legszemélyesebb magánügyed, ami kellő odaadás mellett beragyoghatja az életedet.



Ne úgy tekints rá, mint egy újabb fokra a létrán!

Ne feledd: a meditáció egy belső út!
Saját belső utad, amely kivezethet a stresszből, és életedet harmonikussá, boldoggá teheti. Nem egy újabb munkahely, egy hobbi tehát, amelytől dicsőséget remélhetsz. Ha a meditációt küzdőtérként kezeled, ahol győzhetsz, és jobb lehetsz, mint mások, akkor tévúton jársz.


Menekülés a valóság elől?

Vajon az aggódás, a feszültség és idegesség maga a valóság? Mert ha így gondolod, akkor valóban menekülsz előle a meditációval. Annyira hozzászoktunk már az ilyen önromboló elmeállapotokhoz, hogy már tényleg készek vagyunk elhinni, ez a valóság. De a lelke mélyén mindenki tudja, hogy létezik egy „szebb” valóság is, ami csak akkor mutatkozik meg, ha engeded beáramlani életedbe a felsőbb tudatosságot.


A nyugodtság levertté tesz?

A válasz egyértelmű: NEM!
Sőt, éppen ellenkezőleg: ha nyugodttá válsz, energikusabb is leszel. Nyugtalanul, félelmek között energiát vesztünk, hiszen feszülő izmaink, túlhajszolt idegeink és erőlködő elménk alaposan megcsapolják energiatartalékainkat.


A hiperaktív emberek első látásra lehet, hogy energikusnak tűnnek, de valójában semmi más nem hajtja őket, mint az idegesség. És előbb-utóbb bizony kimerülnek. A nyugodtság és az életerő azonban egész életünk során képes összhangban maradni.

Ha meditálsz, már az első néhány alkalom után érezni fogod jótékony hatásait. Ezek a hatások egymást erősítik, és csak fokozódnak, így egyre kevésbé zavarnak majd a korábban még stresszkeltő események. Magyarul: egyre boldogabb leszel.


Meg kell válni az anyagi világtól?

Erről természetesen szó sincs! Továbbra is kedved lelheted mindabban, ami a tiéd. Csak annyi változik majd, hogy ez a viszony átértékelődik, és egy egészségesebb hozzáállás fogja jellemezni. Magyarul: azok lesznek érted, és nem te leszel értük.


Észreveszed majd, hogy kevesebbet fogsz törődni a felszínes dolgokkal, és élvezetesebbé válik számodra minden. Például még annak is tudsz örülni, hogy zöld a fű, és kék az ég. A meditáció segít rendet rakni programjaid között, hogy mindig tudatosan választhasd ki a neked legmegfelelőbbet.

Az igazi szépséget azonban abban találod meg, hogy boldogságodat a belső világodhoz köti, tehát boldog lehetsz attól függetlenül is, hogy tárgyi környezetedben éppen mi történik. Mert a legfontosabb: a belső boldogság! Ez a boldogság, pedig nem megköt, hanem szabaddá tesz, hiszen nem külső tényezőkön fog múlni.


Dióhéjban

A jó és a rossz gondolatok, a boldogtalanság és a boldogság egyaránt belőlünk születik – ezért fontos, hogy mind jobban figyeljünk oda saját elménkre. Erre a feladatra a legalkalmasabb a meditáció, mert az elmére gyakorolt jótékony hatása felülmúlhatatlan.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL