PASISZEMMEL

3 tény, ami miatt hajlamosak elhagyni magukat a pasik egy kapcsolatban

Szerző:
Szabó Anna
Sok nő egy kapcsolatban a férfiak inaktivitását menekülési útvonalnak érzi. Fél, hogy a kapcsolat ellaposodása az, ami kiváltja a semmittevést. Mielőtt azonban ez az állítás íratlan szabállyá válna, érdemes lenne a másik oldalról is megvizsgálni a kérdést, ami a következőképpen néz ki a férfiak szerint…

 

Ami szemmel látszik


Vezessük fel akkor ezt a problémát először is kívülről. Sok esetben, mi férfiak kisebb nagyobb pocakot eresztünk, és ha lehet szabadidőnk nagy részét a TV, vagy számítógép előtt töltjük, egy-egy számotokra kellemesebbnek tűnő randi helyett. Igen, hétvégén inkább döglünk az ágyban, és semmi kedvünk, energiánk, sőt motiváltságunk sincs onnan kikelni. Ez pedig a női szemeknek - igen tudjuk -, gyakran kiábrándító, pedig rengeteg pozitív oldala van. Vegyük sorra őket, fordított fontossági sorrendben.


Harmadik ok, a Nők


Sajnos bármilyen ironikusan és kiábrándítóan is hangzik: enni egyszerűbb, mint sportolni. Amennyiben egy férfinak nem hivatása, életcélja, ambíciója a sport, vagy esetleg amennyiben antidepresszánsként alkalmazza, mindezen felül sem ideje, sem energiája nem engedi meg azt, hogy tökéletesen vigyázzon az alakjára. Emellé társul a veletek töltött idő. Hiszen az estét jobb kettesben az ágyba kuckózva tölteni, vagy meccset nézni a haverokkal, ha épp szabadon engedtek, vagy muszáj az elmaradt munkát, tanulást pótolni. És mivel a reggeli felkelés, még a kötelességtudat tükrében is sokszor igen fájdalmasan, és nehézkesen történik, nem várhatjátok el tőlünk, hogy hétvégén első dolgunk legyen. Így bátran merem állítani a férfinem nevében, hogy ha veletek jól érezzük magunkat sokkal elsődlegesebb, mint gyötörni magunkat, egy összebújós este helyett.


Második, az Édesanya


Már szinte közhelyes, az a pszichológiai eszmefuttatás, hogy a férfiak Édesanyjukat keresik a hosszú távú kapcsolataikban. Nincs ebben semmi morbid, egyszerűen ami gyerekként jó volt, azt szeretnék ha sosem múlna, és nincs is annál nagyszerűbb dolog, ha két imádni való nő is van az életünkben. Tehát amennyiben ez az életfilozófia megfelel, a valóságnak mondhatjuk mi férfiak, hogy érezzük a gondoskodást, ami megengedi nekünk azt a plusz örömöt, hogy otthonunknak érezzük a kapcsolatunkat, és ne egy fittségi kalkulátornak.


Első és legfontosabb, az érzelmi biztonság


Talán az utolsó lenne, ami eszetekbe jut arról, hogy miért felejtünk el naponta mérlegre állni, és alakot formálni. Pedig az első, és egyben legalapvetőbb megnyilvánulása részünkről. Ekkor következik a felháborodás"Mégis, hogy mondhatja egy céltudatos férfi azt, hogy azért szed fel pár kilót és jár ritkábban fodrászhoz, mert jobban szeret?!" A levezetése pedig a következő: ha a férfi szeretve van, nem érzi feltétlen szükségét annak, hogy minden nap pedánsan és ellenállhatatlanul fessen. Hála nektek, nőknek, tudjuk, hogy csak mert megnőtt a hajunk tudjuk, hogy nem hagytok el bennünket.

Az ellenérv


A „nem szeret" kampány helyett az imént kifejtett, szilárd alapokon nyugvó bizonyosság felőletek az elsődleges szempont, és az, ami leginkább meg tudja alapozni a későbbieket, a munkánkat, a családunk iránt érzett odaadást, és azt a szeretetet, amit tőletek kapunk, amelynek hála nem kell Brad Pitthez hasonlítanunk ahhoz, hogy boldog életünk legyen.


Mindent összegezve


Abban a pillanatban, amint társatokká válunk, felelősséget érzünk irántatok, és ezt bizony igyekszünk kompenzálni, meg persze enni mindig jó. Természetesen bármikor számíthattok ránk, ha ti is arra szánjátok a szabadidőtöket, hogy velünk kondiba gyertek ne csak a barátnőkkel. Az összes más esetre felejtsétek el, hogy mennyit teszünk a kinézetünkért, mert nem elsődleges szempont számunkra. Jobb az agyunkat tornáztatni, és bár a foci és a sör a haverokkal mindig belefér, nem alappillére az életünknek. Nem szeretnénk, ha ez a későbbiekben kérdés lenne, és helyette inkább értékeljétek az otthon együtt töltött időt, ami a legtöbb esetben helyettesíti a kötelező mozgást. Zárásként, még egy tökéletesen ideillő mondat, melynek üzenete mindent elmond számotokra:

„Az igazi nők a pocakot szeretik, s csak a gyerekek játszanak a kockákkal!"

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL