KÖZÉRZET

Hallgass a szervezetedre!

Szerző:
Szabó Anna
Ha kimerültek, szomorúak, rosszkedvűek vagyunk, legszívesebben lerohannánk egy egész édességboltot.. Hogy miért kívánunk néha bizonyos ízeket olyan erőteljesen? Nem véletlen! Figyelj a jelekre és hagyd, hogy szervezeted beindítsa öngyógyító mechanizmusát!

Maradjunk is mindjárt a csokinál:
Még szerencse, hogy sokunk kedvence nemcsak ébresztően hat ránk. Semleges hatást gyakorol a telítetlen zsírsavakra és antioxidáns hatású.
A kakaóban megtalálható flavonoidok jót tesznek a szívnek, a véralvadásnak és védik az érrendszert is.

Nem mindegy milyen csokit majszolsz!
A legtöbb flavonoidot a kakaószemek tartalmazzák, ezért érdemes olyan csokoládét vennünk, melyen megtalálható a „Cocoapro” felirat. Ez ugyanis azt jelzi, hogy a csoki gyártása során olyan kíméletes eljárásokat alkalmaznak, melyek védik a kakaószemek természetes jótékony tulajdonságait.

Ha tejtermékekre vágysz:
Majd meg őrülsz egy túrórudiért? Szervezeted azt súgja, hogy több kalciumra, foszforra lenne szükséged.
A kalciumnak fontos szerepe van az epesavak bélfraktusban történő detoxikálásában, az epesavak néhány fajtája pedig rákkeltő lehet.

Miben segíthet még?
Egy amerikai orvos összehasonlította mintegy 2000 emberétkezési szokásait. 19 éven át tartó munkájának eredménye az a megállapítás, hogy a rendszeres tejfogyasztás akadályozza a vastagbélrák kialakulását. Ez valószínűleg a tejben lévő A- és D vitaminoknak köszönhető.
Napi egy liter tej 60%-kal csökkentette a rosszindulatú daganatok kialakulásának veszélyét.

Ha almát ennél:
Az almában található Pektin megköti a koleszterin és a belekben lévő méreganyagokat. Ha túl sok salakanyag halmozódott fel szervezetünkben, előbb-utóbb megkívánjuk az almát.
A régi görögök a „mézédes” almát a gyümölcsök királyának tartották és úgy vélték, hogy meggyógyít mindenféle betegséget. Az alma szárított héjából készített teát mézzel édesítve különféle hurutok, bél-és gyomorbajok ellen már régóta alkalmazzák.
Torokfájásra, köhögésre az almaecettel való gargalizálás is hatásosnak bizonyult.

Miben segíthet még?
A rendszeres és jelentős mennyiségű almafogyasztás hatására a vérkoleszterinszint csökkenhet.
A rendszeres almaevés kedvez a vércukorszint stabilizálásának. Fogyasztása különösen ajánlott cukorbetegségben szenvedők számára!
A Pektin lassítja a gyomor kiürülési idejét, ezzel tompítja az étvágyat, így a fogyókúrában is
segítségünkre lehet.

Rágcsálgatnál?
Amikor dióféléket eszegetnél, valószínűleg túl stresszes az életviteled. Több nyugalomra lenne szükséged. De nem csak a fáradtságot jelzi, ha „dióznál”.
A B-vitamin, a fehérje és az ásványi anyagok hiánya is jelentkezhet ebben a formában.

Miben segíthet még?
A dió és a mogyoró lassú szénhidrátnak minősül. A vércukorszintet lassan emeli, így akárcsak az alma, szintén ajánlott cukorbetegeknek
A diófélékben található nagy mennyiségű proteáz inhibitorok rákmegelőző hatása bizonyított.
A dió sok B1-B2-B6-C- és E-vitamint, kalciumot, vasat és magnéziumot és cinket tartalmaz. Szintén kiemelkedő az élelmi rost, fehérje, valamint egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma is.

Szívesen elnyammognál egy banánt?
Már nem csak a makik tudják miért olyan jó a banán.
A banán ugyanis tele van káliummal. Ezért ha egy kiadós tisztítókúra után jól esne egy banán, diétád során valószínűleg sok káliumot vesztettél.

Miben segíthet még?
Védi a gyomorfalat, ezért gyomorfekélyes betegeknek tanácsos sok sok banánt fogyasztani. Ha nagyon hajszolt életet élsz és sokat idegeskedsz, vagy hajlamos vagy a gyomorfekély kialakulására, a banán segítségével könnyebben megelőzheted a kialakulását.
Csökkenti a vér koleszterinszintjét. Nagy mennyiségű B1- B6-vitamint, kalciumot, és magnéziumot tartalmaz. Ha fogyózol, akkor viszont bánj csínján vele, ugyanis 100 gramm energiatartalma 431 kJ, ez pedig igen magas érték. Naponta egyet tanácsos elfogyasztani belőle.


Van, aki nem szereti az olívabogyót, van aki viszont falja, falja!
Tulajdonképpen nem csak az olívabogyó tartozik ebbe a kategóriába, hanem minden savanyított zöldségféle. Mint az uborka. Nem csoda, hogy a várandós nők gyakran kívánják a savanyú uborkát. Ha rendetlenkedik a pajzsmirigyünk, vagy felment a vérnyomásunk, de főleg akkor vágyunk ennyire a savanyú után, amikor nagy folyadékveszteség ér minket.

Nem csoda, ha sportolás után befalsz egy egész üveggel. Valójában ugyanis sóra vágysz.


Miben segíthet még?
Szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében
Csökkenti a rák kialakulásának veszélyét. Beavatkozik a koleszterin-anyagcserébe, így gátolja a a koleszterin fel- illetve visszaszívódását a bélből.
E-vitamin tartalma antioxidáns hatású, mely gátat vet a sejthártyát és a DNS-eket károsító szabad gyökök kialakulásának.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL