2018. január 21. - Ágnes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 21. - Ágnes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A szavak bűvereje

Fodor Henriett

Gondolataink is befolyásolják sorsunk alakulását, hát még a kimondott szavak, melyek mágikus erejét nem lehet elégszer hangsúlyozni. Azonban vannak szavak, melyeknek az ereje nagyobb, míg másoké gyengébb. Mit gondolsz, a szeretet szóé mekkora lehet? Bizony, hatalmas, de nem csak az érzelmi töltete miatt, hanem a benne rejlő számok rezgése okán is.

 

Amint a bevezetőben is szóba került, a „szeretet" vagy akár a „szeretlek" szó különösen nagy érzelmi töltettel bír. Ehhez hasonlóan más olyan szavaink is, amelyek kifejezik mások iránt való viszonyunkat, érzéseinket, jelentős energiával rendelkeznek. A szeretet erejét megsemmisíteni kívánó gyűlölet, irigység vagy harag szavaknak még a csengése is zord és negatív.


Honnan eredhet eme szavak csekélynek egyáltalán nem nevezhető hatása? A jelentésükön túl az őket összetevő betűkből, az azoknak tulajdonított számokból. És mint sokak által ismeretes, a számoknak mind egyedi rezgése van. Vizsgáljuk meg a dolgot most kicsit közelebbről is.


A betűknek rendelt számok a következő táblázatból olvashatók ki:

Ez alapján vegyünk górcső alá egy szót, legyen az az említett HARAG


Nincs más dolgunk, mint a betűknek megfelelő számokat összeadni, külön a magánhangzókét, külön a mássalhangzókét. Azért is vizsgáljuk így ezen betűcsoportok összegét, mert teljesebb képet kapunk, amikor értelmezni szándékozunk azt.

H + A + R + A + G
Az A betűkből a következő összeget kapjuk: A + A = 1 + 1 = 2
A H, R és G betűk pedig a következőt adják: H + R + G = 8 + 9 + 7 = 24, ezt tovább redukálva 2 + 4 = 6 lesz az eredmény.


Miért kell külön számolni a magán- és mássalhangzókat?

Mert a számmisztikában mindkét összeg száma külön nevet kapott. A magánhangzóké a Lelki Óhaj, vagy a Szív Vágya. A belső indíttatás, motiváció és szándék száma ez. A mássalhangzók számát hozzáadva kapjuk a szó Kifejezés számát, mely az abban rejlő lehetőségeket tartalmazza. Eszerint a HARAG kifejezésszáma: 2 + 6 = 8.

A 8-as szám az anyagi szabadságra és a hatalomra vonatkozik, így ha belegondolunk, nem kevés haragot is szül ez a két tényező a mindennapi életben, akár irigységgel megtetézve. Benne lehet egy eltúlzott ambíció, mely vezető szerepre tör, kérkedő és erőszakos természetű.

Mit mutat a SZERETET szó ennek fényében?


A három darab E betű összege: E + E + E = 5 + 5 + 5 = 15, tovább számolva: 1 + 5 = 6

A mássalhangzók pedig a következő összeget adják: S + Z + R + T + T = 1 + 8 + 9 + 2 + 2 = 22, tovább redukálva pedig: 2 + 2 = 4.


A Lelki Óhaj száma tehát a 6-os és a Kifejezés száma az 1, hiszen 6 + 4 = 10, egyjegyűre redukálva pedig 1 + 0 = 1. A 6-os tökéletes összhangban van a szó jelentésével, hiszen segítőkészséget és felelősségérzetet takar. Lehet benne túlzott aggodalom és ragaszkodás is, féltő gondoskodás és akár mártírszerep is. Az 1-es a függetlenséget és a megvalósítást jelképezi elsősorban. A szeretet esetében ez határozottságot takar, olyan törekvést, mely tekintettel van másokra is. Vezető szerepre termett, akit a jó szándék vezérel, nem a hatalomvágy.

A következő összefoglalás pedig tartalmazza a többi szám jelentését, így bármely kifejezés vagy akár név mögöttes jelentését is meghatározhatjuk.

2.
Az alkalmazkodás és az együttműködés száma. Megfontolt döntés és békítő szándék rejlik benne, udvarias és diplomatikus stílussal ötvözve. Negatív oldala, hogy mindez tolakodó és tapintatlan módon is megvalósulhat.

3.
A hármas az önkifejezés száma, így a hozzá kapcsolódó szó bizonyos értelemben lehet hivalkodó és extravagáns, ez utóbbi talán túlontúl is igaz lehet. A megbocsájtás hiánya jellemzi, sok panasz és a pletyka lehet a háttérben. Pozitív értelemben lehet kreativitástól duzzadó, lelkesítő és inspiráló.


4.
A rend és a fegyelem számaként a komolyság tükröződik benne, ugyanakkor öntörvényű és érzéketlen is lehet. Az okoskodás és a szűk látókör rejtőzhet az általa képviselt szavak mögött. Azért hogy jót is mondjunk, a hűség, a becsület és a megbízhatóság fontos érdeme. Türelem, jól szervezettség és gazdaságosság is jellemzi.


5.
Vállalkozó szellem és merészség rejlik az 5-ös számot hordozó szavak mögött, bár előfordulhat ennek ellentéte, a változásoktól való tartózkodás is. Túlzott kritikai érzék és irányítani akarás jellemezheti. Pozitív értékei pedig a gyorsaság és rugalmasság, valamint az újító, fejlődni vágyó és törekvő szemlélet.

7.
A bölcsesség számáról lévén szó, a túlzott kritikai érzék itt is érvényesül, mindez önteltséggel és a „kákán is csomót kereső" szemlélettel párosulva. Legbelül azonban sok esetben kisebbségi érzés húzódik, érzelmi hidegség, ármány és titok. Jó értelemben véve kiváló elemző készség és műszaki érzék lakozik benne, higgadtság és egyensúly.

9.
Az emberséges magatartás számaként lehet túlzott nagylelkűség, kihasználhatóság és hiszékenység is az általa képviselt szavak mögött.
Együttérzés és művészi tehetség is lehet bennük, és idealizált szemlélet, ami a világ dolgait, a jó és a rossz egyensúlyát illeti.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Nem lesz könnyű dolgod! - Mennyi háromszöget látsz a két képen?

Nem lesz könnyű dolgod! - Mennyi háromszöget látsz a két képen?

Egyszerűen nem lehet megunni ezeket a feladatokat, legfeljebb akkor, ha már a sokadikat csinálod és már tudod, mi a „trükkje”. Hiszen nem pusztán azzal kell dolgoznod, amit a szemed lát, hanem azzal is, amit a logikád diktál! Éppen ezért nem is olyan könnyű ez a feladat, mint azt sokan gondolnák! Tehát… te mennyi háromszöget bírsz összeszámolni a két képen?

Tovább »
Melyik kulccsal nyitnád ki a titkos ládát? - Tudd meg, mit árul el rólad!

Melyik kulccsal nyitnád ki a titkos ládát? - Tudd meg, mit árul el rólad!

Ezúttal egy kis önismereti játékra invitálunk. Képzeld el, hogy egy erdőben, vagy egy régi kastélyban sétálsz, amikor hirtelen rábukkansz egy ódon faládára. Mennyire nagy a kísértés, hogy kinyisd, és belekukkants? Mi van, ha egy gyönyörű hercegnői ruha, vagy igazi kincsek vannak benne? Úgy döntesz, hogy kinyitod, de melyik kulcsot választod? A döntésed sok mindent elárul a személyiségedről.

Tovább »
A benned élő "kislány" energiája - Vajon miért temetted el magadban?

A benned élő "kislány" energiája - Vajon miért temetted el magadban?

Gondolnád, hogy egy kislány is lakik benned? Pedig igaz. Természetesen nem valódi értelemben vett kislányról van szó, hanem a benned élő kislányról – aki kedves az emberekkel, hálás és ragaszkodó.

Tovább »

Kalkulátor

Illóolajok kalendáriuma

Nem muszáj egyből a gyógyszeres szekrényhez nyúlni, ha fáj valamid, emésztési problémáid vannak, vagy egyszerűen csak nyugtalan vagy. Néhány csepp illóolaj csodákra képes, hidd el!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Pető Judit

Testtartás- és mozgás-szakértő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Pető Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép