REJTÉLY-MISZTIKA

Bizonyíték Szűz Mária létezésére - A Fátimai jelenések I.rész

Szerző:
Szabó Anna
A Vatikán által elfogadott bizonyíték van arra, hogy Szűzanya, Isten és az egész Mennyek Országa, létezik. Fátima kisváros közelében, 1917-ben három gyermek volt tanúja több ízben, angyali jelenéseknek, és részesülhettek a Szűz Mária általi profetikus jövendölésekben.

Az első jelenés

Fátima kisváros mellett járunk, Cova da Iria nevű helyen, ahol 1917. május 13-án három gyermek egy nyájat őrzött. A 10 éves Lúcia de Jesus dos Santos, unokaöccse a 9 éves Francisco Marto, és unokahúga a 7 éves Jacinta Marto. Hirtelen vakító fényt láttak, amiről azt hitték, hogy villám. Elhatározták, hogy hazamennek, de akkor rögtön egy második villám világította meg a helyet. Ekkor, egy közeli tölgyfabokor felett egy hölgyet pillantottak meg, aki ragyogóbb volt a Napnál és rózsafüzért tartott a kezei között. A végig Mi asszonyunknak nevezett hölgy, megkérdezte a gyerekeket, felajánlják-e magukat az Istennek, áldozatokat hozva, szenvedést elfogadva, ezzel váltva meg az embereket, akárcsak Jézus. Elfogadták.

A hölgy azt mondta a három pásztorgyermeknek, hogy sokat kell imádkozniuk, és arra invitálta őket, hogy 5 egymást követő hónap 13. napján ugyanabban az időpontban jöjjenek el ugyanide. Francisco érdekes módon mindig látta a gyönyörű alakot, de sosem hallotta a beszédet.

Az Úrnő meg volt velük elégedve, majd kijelentette, hogy sokat kell még szenvedniük, de Isten kegyelme majd megerősíti és megvigasztalja őket. Az Úrnő végül még arra is megkérte őket, hogy mondják el a rózsafüzért mindennap, hogy kikönyörögjék a világnak a békét. Végül felemelkedett kelet felé és eltűnt.

Miután a gyermekek felocsúdtak az elragadtatásból, lelkes csevej vette kezdetét a történtekről. Lúcia arra kérte a rokonait, hogy tartsák a szájukat, és ne mondjanak senkinek semmit. Persze egyikőjükön úrrá lett a fordított pszichológia, és hazaérve Jacinta mindent elkotyogott az édesanyjának. Hamarosan megtudta az egész falu, és mint a boszorkányüldözéseknél, hadjárat indult a gyerekek ellen, mivel akkoriban még nem tartották ildomosnak, hogy egyszerű, hétköznapi gyerekek látomásokkal szórakozzanak. Külön-külön kivallatták részletesen és többször is a gyerekeket, de mindegyik részletesen, és ugyanazt mesélte el a bizottságnak, mint a társai. Ezek után kénytelenek voltak szembenézni azzal, hogy nem a gyerekek voltak profi hazudozók.

Az is érdekes, hogy Lúcia anyja sosem hitt a lányának, mindig is azt hitte, hogy képzelődik és gyakran hagyta sorsára a bírák kezében. Még akkor is, mikor mindenki más már hitt neki.

A második jelenés

Elérkezett június 13-a, Szent Antal ünnepének előestéje. A három kiválasztott elment Cova da Iriába, ötven másik ember társaságában. A helyszínen elimádkozták a rózsafüzért, majd voilá, pontosan délben újra megjelent a villám, majd maga az Úrnő (Mi asszonyunk) aki újra azt kérte, hogy mindennap mondják el a rózsafüzért, és tanuljanak meg olvasni. Illetve Lúcia minden jelenés alkalmával beteg, vagy szegény, szerencsétlen emberekért könyörgött, amik meghallgatásra is találtak az Úrnőnél. Ezután a gyerekek arra kérték, hogy vigye el őket a Mennyekbe. A Szűz anya megmondta, hamarosan eljön Franciscoért és Jacintáért, de Lúciának tovább kell maradnia, mert Jézusnak tervei vannak vele, ahhoz, hogy Szűz Máriát elfogadtassa és megszerettesse idelent. Akkor a jelenéstől jobbra egy szívet láttak, melybe mindenfelől tövisek hatoltak. Rádöbbentek, hogy ez Mária szeplőtelen Szíve, melyet a világ bűne sebzett meg, és amely vezeklést, jóvátételt kíván. Ekkor bízta az első titkot a gyerekekre. Csakhogy Lúcia a két titkot Jézus engedélyével, csupán 1941-ben hozta a nyilvánosságra.

Az első titok - A pokol látomása

„Amikor Mária az utolsó szavakat kiejtette, amelyekről már beszámoltam, széttárta kezét, mint ahogy a megelőző két hónapban is tette. A belőle kiáradó fénycsóva ezúttal behatolt a földbe és egy hatalmas tűztengert mutatott, ami a föld alatt látszott. Emberi formájú démonok és lelkek voltak alámerülve, mint égő, átlátszó széndarabok, mind megfeketedett vagy bronz színben ragyogott, a tűzvészben lebegtek, majd az égbe emelkedtek a lángok segítségével, amelyek belőlük indultak füstfelhőket okádva, majd körülvéve minket súlytalanul, fájdalmas és kétségbeesett sikolyok és nyögések közepette visszahulltak. Nagyon megrémültünk, reszkettünk a félelemtől. A démonokat meg lehetett különböztetni, ijesztő és visszataszító hasonlóságukról a félelmetes és ismeretlen állatokhoz, mind fekete és átlátszó. A látomás hosszúnak tűnt, de pillanatnyi volt. Hogyan hálálhatnánk meg szeretett mennyei Anyánknak, aki első Megjelenésének útmutatásaival felkészített minket a Mennybe utazásra. Úgy gondolom, máskülönben meghaltunk volna a félelemtől és rettegéstől."

Sokan vélik úgy, hogy ez a látomás az I. világháborúról szólhatott és véres szörnyűségeiről.

A harmadik jelenés

Július 13-án már több mint 3000 ember kísérte a gyermekeket a helyszínre. A jelenés pontosan délben megjelent. Lúcia ismét feltette a megszokott kérdést: Mit kívánsz tőlem? Az Úrnő újból megkérte, hogy ne mulasszák el a jövő hó 13-át, mondják el mindennap a rózsafüzért a Szűzanya tiszteletére, és azért, hogy véget érjen a háború. Lúcia megkérte az Úrnőt, hogy mondja meg nevét és tegyen csodát, hogy mindenki higgyen neki. Kérésére a jelenés azt felelte, hogy csak jöjjenek el minden hónap 13-án és októberben majd megmondja, hogy kicsoda Ő és akkor nagy csodát is tesz. Végül feltárta előttük a második titkot, azzal a kifejezett utasítással, hogy az ő engedélye nélkül senkinek se mondják el, csak Francisconak.

A második titok - Mária szeplőtelen szívének tisztelete

A második titok lényege, hogy az I. világháború a végéhez közeledik, de ha nem hagyják abba Isten megbántását (vagyis az ateizmust), egy még szörnyűbb háború, a II. világháború eljövetelét jósolja meg. A második rész kéri Oroszország felajánlását Mária Szeplőtelen Szívének:

„Láttad a Poklot, ahová a szegény, bűnösök lelkei kerülnek. Isten meg akarja alapítani a földön Szeplőtelen Szívem tiszteletét, hogy megmentse őket. Ha megteszik, amit nektek mondok, sok lélek meg fog megmenekülni és béke lesz. A háború a végéhez közeledik, de ha az emberek nem hagyják abba Isten megbántását, egy rosszabb fog kitörni XI. Pius pápa méltósága alatt. Ha egy éjjel ismeretlen fényt láttok majd, tudjátok, hogy ez az a nagy jel Istentől, hogy közeledik a világ megbüntetése a sok gonoszságáért, háborúval, éhínséggel, az Egyház és a Szentatya üldözésével. Ennek megakadályozására jönni fogok és kérni fogom Oroszország felajánlását Szeplőtelen Szívemnek és az elsőszombati engesztelő szentáldozást. Ha kérésemet teljesítik, Oroszország meg fog térni, és béke lesz; ha nem, elterjeszti tévtanait a világban, háborúkat és az Egyház üldözését okozva. A jókat fel fogják áldozni; a Szentatya sokat fog szenvedni; nemzetek fognak elpusztulni. Végül Szeplőtelen Szívem győzedelmeskedni fog. A Szentatya felajánlja nekem Oroszországot, s az megtér és a béke időszaka fog újra a világra köszönteni." és Portugália pedig megőrzi hitét.

A képen a Fátimai szentély látható

A jóslatok idején, 1917-ben még XV. Benedek volt a pápa. Senki nem hallott még XI. Piusról, de Mária megjósolta, kinek utolsó jelenése után egy évre rá, véget ért az első világháború majd hamarosan kezdetét vette a második. 1938. jan. 25.-én valóban megjelentek a különös fények az égen egész Európa felett, miután két hónappal ezelőtt Hitler bejelentette háborús terveit. A tudomány ezt ma a sarki fénnyel magyarázza, és ami a próféciát igazolja, hiszen előre megjósolta Mária az eseményt. 47 nappal később Hitler megszállta Ausztriát, márpedig a történészek innen számítják a II. világháború kezdetét. Mindezt XI. Pius pápa uralkodása alatt. Arra is figyelmeztetett, hogy sötét erők élednek Oroszországban, vagyis a kommunizmus ateista mivolta megfertőzheti a világot és ez sikeresen meg is történt. Kína, Kuba, a világ egyharmada a 80-as években már kommunista uralom alatt élt.

Szóval az a legszebb, hogy az első két jóslat igaznak is bizonyult. Ezek után aggódnunk kellene, mit rejt magában a harmadik?

 

Folytatása következik...

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL