Makaróni hússal rakva
Hozzávalók:
- 35 dkg makaróni
- 40 dkg sovány főtt marha vagy sertéshús
- 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg zsír
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- őrölt pirospaprika
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 kanál paradicsompüré
A húst pörköltnek elkészítjük, paradicsommal ízesítjük és finomra daráljuk.
A makarónit kettétörjük, bő, forró sós vízben kb.15 percig főzzük, leszűrjük, langyos vízzel leöblítjük, és kevés felmelegített zsiradékban megforgatjuk, majd tűzálló tálban a darált hússal rétegesen összerakjuk, és közben a tetejét a tejföllel meglocsoljuk. Előmelegített, forró sütőben 20 percig pirítjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK