Hozzávalók és elkészítés
Fél liter langyos tejben 3 dkg élesztőt (pici cukorral) megkelesztünk. Majd egy tálban 1 evőkanál cukrot, egy csipet sót, 2 egész tojást összekavarunk. A felfutott élesztőt hozzáadjuk, és annyi lisztet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Ezután 5 dkg vajjal vagy zsírral jól kidolgozzuk. Mikor a tészta megkelt (kb. fél óra), kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott lábasba vagy tepsibe sorba rakjuk. Ha egy sor tészta megvan, akkor a tetejére szórunk cukrozott diót, és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta. A lábasban még hagyjuk egy fél órát kelni, utána alacsony hőfokon sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje. Érdemes sütés közben tejjel meglocsolgatni a tetejét, hogy puha maradjon. Én vaníliaöntetnek főzök egy pudingot, de hígabbra és mikor megfőtt a puding, rakok bele egy vaníliacukrot és egy fél vaníliarúd kikapart belsejét.
Kép: Receptváros
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK