GASZTRO

Ínycsiklandó és finom! - Brokkolis Penne

Szerző:
Szabó Anna
Íme, egy újabb finomság azoknak, akik szeretik a tésztás ételeket. Bár a tésztában köztudottan nem kevés szénhidrát van, mértékkel fogyasztva kiváló ebéd vagy könnyű vacsora készíthető belőle. Az eredeti receptet a Stahl könyvből vettük, de egy kicsit változtattunk rajta.

 

Hozzávalók

15 dkg füstölt főtt sonka
60 dkg brokkoli
2 fej lilahagyma (vöröshagymával is jó)
5 dkg parmezán
10 dkg trappista

1 evőkanál szerecsendió-virág (ezt kihagytam)
25 dkg penne
2 dl tej
1,5 dl főzőtejszín
őrölt bors

Elkészítés

Az ujjnyi csíkokra vágott sonkát megpirítjuk a sütőben 5-6 perc alatt. A brokkolit sós vízben megfőzzük, a vízbe szerecsendió-virágot teszünk. A tésztát is megfőzzük sós vízben, aminek a vizét, még fel fogjuk használni, úgyhogy ne a lefolyóba öntsük, miután leszűrtük a tésztát.

A felkarikázott hagymát egy serpenyőben összekeverjük a főzőtejszínnel, a tejjel és 2 merőkanál vízzel, melyben a tészta főtt. A felkarikázott hagymát fedő alatt 7-8 perc alatt puhára főzzük, ha már megpuhult, rászórjuk a sonkát, a trappistát és a reszelt parmezán felét. Addig kevergetjük takaréklángon, míg a kétféle sajt össze nem olvad. Ekkor összekeverjük a brokkolit, a mártást és a tésztát. 1-2 perc alatt összemelegítjük, rászórjuk a maradék parmezánt, és már kész is a finomság!

Forrás: Stahl Judit: Büntetlen Örömök Kulinária Kiadó, Budapest 2012

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL