Hozzávalók
15 dkg füstölt főtt sonka
60 dkg brokkoli
2 fej lilahagyma (vöröshagymával is jó)
5 dkg parmezán
10 dkg trappista
só
1 evőkanál szerecsendió-virág (ezt kihagytam)
25 dkg penne
2 dl tej
1,5 dl főzőtejszín
őrölt bors
Elkészítés
Az ujjnyi csíkokra vágott sonkát megpirítjuk a sütőben 5-6 perc alatt. A brokkolit sós vízben megfőzzük, a vízbe szerecsendió-virágot teszünk. A tésztát is megfőzzük sós vízben, aminek a vizét, még fel fogjuk használni, úgyhogy ne a lefolyóba öntsük, miután leszűrtük a tésztát.
A felkarikázott hagymát egy serpenyőben összekeverjük a főzőtejszínnel, a tejjel és 2 merőkanál vízzel, melyben a tészta főtt. A felkarikázott hagymát fedő alatt 7-8 perc alatt puhára főzzük, ha már megpuhult, rászórjuk a sonkát, a trappistát és a reszelt parmezán felét. Addig kevergetjük takaréklángon, míg a kétféle sajt össze nem olvad. Ekkor összekeverjük a brokkolit, a mártást és a tésztát. 1-2 perc alatt összemelegítjük, rászórjuk a maradék parmezánt, és már kész is a finomság!
Forrás: Stahl Judit: Büntetlen Örömök Kulinária Kiadó, Budapest 2012
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK