UTAZÁS

Dublin varázsa

Szerző:
Szabó Anna
Úgy döntöttünk, nem halogatunk tovább. Évek óta Dublinba vágytunk már egy hétvégére. Így aztán egy kellemes pénteki napon a reggeli géppel útra keltünk. Fantasztikus élmény volt!
A taxisofőr a Dylan hotelt ajánlotta, és jól tettük, hogy megfogadtuk a tanácsát. A Dylan modern szálloda, és csak pár lépésre van a város szívétől. Ami a legfontosabb, nincsenek messze a jó kis kocsmák sem. Ezért a Wellingtont mindjárt ki is próbáltuk, egy(két) whisky erejéig.


Másnap reggel a „kötelező” turistáskodás következett

Első állomás a Trinity College hatalmas épülete volt, benne a”Book of Kells” egy IX. századi miniatúrákkal ékesített kézirat. Fantasztikus! Csak kicsit nehéz volt hozzáférni a rengeteg turistától. Lehet, hogy eggyel kevesebb whiskyt kellett volna tegnap este inni, és ma korábban felkelni?


Maradhatnánk még a könyvtárban, de csábít a napsütés (meg persze a kirakatok). A Grafton streeten és a környező utcácskákban nem csak nagy áruházak, hanem apró, egyéni üzletek is vannak.


Busszal indulunk tovább, de nem messzire. Egészen a „Guinness Storehouse”-ig. Na jó, imádom a Guinesst, tehát muszáj leszállnunk, és be kell kukkantanunk. Csak egy kicsit. Ja, hogy a kiállítás hét emeletes, és mire végzünk, mindent tudunk már, még azt is, hogyan kell sört főzni. Szerencsére, a tetőn a bárban mindjárt meg is kóstolhatjuk.


Jót sétáltunk. És visszaindulás előtt még úgy döntünk, beugrunk a bárba, hátha látunk néhány helyi hírességet. Ez csak vicc volt, de akár még meg is történhetett volna.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL