KÖZÉRZET

A téli sportok fitten tartanak!

Szerző:
Szabó Anna
Télen nem csak dideregni lehet és a meleg szobában üldögélni. Használjuk ki az idő adta lehetőségeket, és próbáljunk ki új sportokat, amelyek jót tesznek a testnek és a léleknek is egyaránt. Ehhez megfelelő környezet és általában kellékek szükségesek, viszont megéri, mert egy új téli szenvedélyt alakíthatunk ki magunknak.

 

Síelés


Ezt a sportot érdemes egy edző segítségével elsajátítanunk, aki már az alapoktól útmutatást ad nekünk, és a továbbiakban minél többet síelünk, annál jobban el fogjuk engedni magunkat. Eleinte mindenképp válasszuk a lankásabb terepeket, mivel a meredek pályák félelmet kelthetnek bennünk kezdőként. A síelés legfőképp az alsó végtagokat mozgatja át, mint a combokat, vádlit és a lábakat. Emellett a hasra és a karra is hatással van. A tartásunkat is fejleszti, valamint a gerincproblémák kiváló gyógymódja. Számos jótékony hatása mellett gyönyörű tájakat csodálhatunk meg sportolás közben.


Snowboard


Hasonlóan a síeléshez, mindenképp vegyünk leckéket kezdőként profi szakembertől. A mozgás koordinálására mindenképp szükségünk lesz ahhoz, hogy az irányt megfelelően tartsuk a láb és vádli munkájával, a hasunkkal pedig egyensúlyozzunk. A stressz ellen is kiváló terápia a szabad levegőn végzett mozgás, mivel fokozza a vérkeringést és erősíti az immunrendszert, valamint a légző rendszert.


Korcsolyázás


A korcsolyázás a láb izmait és a farizmot dolgoztatja meg. Ráadásul az állóképességet és a mozgás koordinációt magasabb szintre emeli, hogyha rendszeresen végezzük ezt a fajta testmozgást. Továbbá kalóriaégetés szempontjából nagyon hatékony. A helyszínt sokkal könnyebb biztosítani, mint a síelésnél és snowboardozásnál. Éppen ezért a téli időszakban többször is elmehetünk egy korcsolyapályára, ugyanis a legtöbb város ma már fenntart ilyen helyet télen. Amellett, hogy fittek leszünk, még a szocializációt is elősegíti ez a sport, ugyanis gyakran kerülhetünk társaságba.


Sífutás


A sífutás folyamatos mozgást igényel, ezért jelentősen megdolgoztatja izmainkat. Leghatékonyabb a combok és a kar izmainak erősítésében. Ezenkívül az állóképesség javításában is szerepet játszik.

 

Jégkorong


A többi egyéni sporthoz képest ez a sport csapatmunkát igényel, és az élvezetesség mellett a versenyszellem is szerepet játszik benne. Éppen ezért azoknak ajánlott, akik szeretnek csoportban dolgozni, és úgy sportolni, hogy egy közös cél lebegjen a tagok szeme előtt. Az alsó és felsőtest izmaira egyaránt szükség van ebben az esetben. Ennél a sport típusnál, de a többinél is pótoljuk a folyadékot, hiszen a hideg ellenére nagy szükség van rá a dehidratáltság miatt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL