GASZTRO

Reform túrós háromszög

Szerző:
Szabó Anna
A sportos életmód elengedhetetlen tápanyaga a fehérje, amely többek között a túróval is bejuttatható szervezetünkbe. Túróból készült menük nem szokatlanok a hivatásos sportolók körében sem – és ezúttal egy isteni édességhez használjuk fel ezt a kiváló alapanyagot.

 

Nem kell aggódni: akármilyen diétán is vagyunk, ez az édesség megfelel a követelményeknek. A mértékletesség persze, mint minden esetben, ezúttal is nagyon fontos szempont azoknak, akik vigyázni szeretnének az alakjukra (vagy éppenséggel formálni szeretnék azt).

Hozzávalók

• 450 g zsírszegény tehéntúró
• 1 csipet só
• 150 g xilit
• 2 kávéskanál vanília kivonat
• 1 citromból nyert reszelt citromhéj
• 1 kávéskanál foszfátmentes sütőpor
• 450 g teljes kiőrlésű liszt
• 250 g light vaj
• 2 teáskanál fahéj (forgatáshoz)
• 6 evőkanál xilit (forgatáshoz)

Elkészítés

A túrót, sót, xilitet, vanília kivonatot és citromhéjat összekeverjük egy mélyebb tálban.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt a keveréket apránként hozzáadagoljuk a túrós masszához. Végezetül belemorzsoljuk a vajat, az egészet jól összedolgozzuk, 30 percig a hűtőben pihentetjük a tésztát.

Fél óra múltán enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk a tésztánkat, négyzeteket vágunk belőle, amelyeket háromszögekké hajtogatunk (szépen össze fognak ragadni, nem kell attól félni, hogy kinyílnak).

A fahéjat összekeverjük a xilittel, ebben a keverékben forgatjuk meg a háromszögeinket.

Sütőpapírral fedett tepsiben, 180°C-on körülbelül 20-25 percig sütjük őket.

Tuti tipp!

Ha valakinek a tészta így üresen esetleg nem csúszna olyan jól, javasolunkk mellé egy kis baracklekvárt. Vállalkozó kedvűek akár közvetlenül a tésztalapok közé is csempészhetnek egy keveset, arra azonban vigyázzunk, hogy összehajtva a tésztát a lekvár ne buggyanjon ki.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL