Az igazi káposztás kocka
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 300 g zsír
- 2 kg tisztított fejes káposzta
- 8 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- porcukor
A lisztből, tojásból kevés só hozzáadásával tésztát gyúrunk, majd lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtjuk, majd késsel nagyobb kockákra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztát leszűrjük, hideg vízzel lemossuk, félretesszük. A káposztát lereszeljük, sózzuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Egy edényben a felhevített zsírban cukrot pirítunk. Hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és állandó kevergetés mellett puhára és szép aranybarna színűre pirítjuk. Kevés őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, együtt összeforrósítjuk. Porcukorral a tetején vagy anélkül tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK