Kolbászos burgonyaleves (8 személyre)
Hozzávalók:
- 10 dkg teaszalonna (apró kockákra vágva)
- 2 csésze lángolt kolbász (karikára vágott)
- 1,5 csésze vöröshagyma (finomra aprított)
- ½ csésze zeller (kockára vágott)
- ½ csésze sárgarépa (kockára vágott)
- 3 x 4 deci zsírmentes tyúkhúsleves
- 4 közepes burgonya (kockára vágva)
- ½ teáskanál őrölt fekete bors
- 1 babérlevél
- 1 főzőkanál pirospaprika
- 1 csésze tejföl
- só
Elkészítése:
Egy nagy leveses fazékba beleöntjük az apró kockákra vágott szalonnát, zsírját kisütjük, és a karikára vágott kolbászt megpirítjuk benne.
Hozzáadjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát, majd további 5-7 percig pirítsuk együtt a zöldségeket, míg a karotin ki nem sül belőlük és szép sárga nem lesz a zsír. Szórjuk meg pirospaprikával, majd öntsük hozzá a tyúkhúslevest és a burgonyát. Fűszerezzük, fekete borssal és babérlevéllel. Forraljuk fel, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul. (kb. 20 perc) Végül keverjük hozzá a tejfölt, tálalás előtt szedjük ki a babérlevelet a levesből.
Készítsd el ezt az ételt Fitt módra is!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK