Hozzávalók (4 személyre):
• 1 kg bőrös malackaraj csont nélkül
• só, őrölt bors
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál magos mustár
• 2 cukros-citromos vízben roppanósra főzött, hámozott birsalma
• 1 dl száraz fehérbor
A gyümölcsraguhoz:
• 3 dkg vaj
• 1 vöröshagyma
• 1 zöldalma
• 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
• 1,5 dl száraz fehérbor
• só, őrölt bors
Elkészítés:
A karaj bőrét beirdaljuk, majd a húst félbevágjuk, szétnyitjuk. Ezután kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymával és a mustárral ízesítjük.
A birsalmákat kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd a karajra tesszük, feltekerjük és megkötjük.
Így megint sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a bort, 2 deci vizet öntünk alá, majd lefedve 180 C-on készre pároljuk. Ezután leszedjük az alufóliát, és pirosra sütjük.
Miközben a hús sül, a felaprózott hagymát a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott almát, az aszalt gyümölcsöt és a bort.
Sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 perc alatt készre főzzük. Végül a felszeletelt karajt párolt rizzsel és a gyümölcsraguval tálaljuk.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK