GASZTRO

Birsalmával göngyölt malackaraj, fehérboros gyümölcsraguval - Avagy mit együnk az újév első napján!

Szerző:
Szabó Anna
A lencse mellett természetesen a malac az, amely egyértelműen kihagyhatatlan az újév első napján. A babona szerint köze van ugyanis a szerencséhez, mivel a malac az orrával előre túrja a szerencsét. Nem tudjuk, hogy így van-e, mindenesetre ez az ízletes étel semmiképpen sem maradhat el az újévi menüből!

 

Hozzávalók (4 személyre):

• 1 kg bőrös malackaraj csont nélkül
• só, őrölt bors
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál magos mustár
• 2 cukros-citromos vízben roppanósra főzött, hámozott birsalma
• 1 dl száraz fehérbor

A gyümölcsraguhoz:

• 3 dkg vaj
• 1 vöröshagyma
• 1 zöldalma
• 25 dkg vegyes aszalt gyümölcs
• 1,5 dl száraz fehérbor
• só, őrölt bors

Elkészítés:

A karaj bőrét beirdaljuk, majd a húst félbevágjuk, szétnyitjuk. Ezután kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a fokhagymával és a mustárral ízesítjük.

A birsalmákat kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd a karajra tesszük, feltekerjük és megkötjük.

Így megint sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a bort, 2 deci vizet öntünk alá, majd lefedve 180 C-on készre pároljuk. Ezután leszedjük az alufóliát, és pirosra sütjük.

Miközben a hús sül, a felaprózott hagymát a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott almát, az aszalt gyümölcsöt és a bort.

Sózzuk, borsozzuk, majd 5-6 perc alatt készre főzzük. Végül a felszeletelt karajt párolt rizzsel és a gyümölcsraguval tálaljuk.


Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL