GYERMEK

Szilveszter babával, gyerekkel

Szerző:
Szabó Anna
Alig van vége a karácsonyi ünnep kavalkádjának, máris itt van szilveszter, az év egyik legnagyobb eseménye, amit együtt ünnepelnek kicsik és nagyok az egész világon. De mi van akkor, ha már nemcsak te vagy a pároddal, hanem van egy harmadik is, egy csöppség, akit nem szívesen bízol más gondjaira?

 

Mikor az emberek szembesülnek az anyai és apai feladat örömeivel sok mindenről le kell mondaniuk. Ha eddig napokig tartó mulatságokon vettél részt talán ebben az évben az elegáns szmokingot és a csinos koktélruhát kénytelen vagy lecserélni egy üveg tejre és egy mackónadrágra, és éjfélkor már ágyban leszel. De nem kell elszomorodni, hiszen egy kisgyerekkel is lehet igazán csodálatos estéd, és lehet nagyobb öröme egy szülőnek, mint a szeme fényével köszönteni az új év kezdetét ?

Mi a legjobb megoldás?

Ha egészen kicsi babánk van előfordulhat, hogy a hátunk közepére kívánjuk a szilvesztert és különösen a vele járó nyüzsgést, készülődést. Ez egy természetes dolog hiszen egy kisbaba rengeteg energiát felemészt, arról nem beszélve, hogy - főleg az első időben - a nap nem áll másból, mint szoptatás maratonokból. Azonban ha valamilyen módon mégis szeretnénk köszönteni az Új évet érdemes előre megfontolni és megtervezni a napot. A legideálisabb megoldás ha otthonunk melegében maradunk és meghívunk néhány közeli barátot, azonban olyan társaság gyűljön össze akik nem zavarják a kisbabát, hiszen a hangos, tomboló zaj nem tesz jót neki, és az ő kényelme mindennél fontosabb. Ezenkívül csakis olyan barátokat, rokonokat hívjunk meg, akik tolerálják azt, hogy minden esély meg van arra, hogy nem tudunk egész este az asztalnál ülni, hiszen, ha a kicsi igényli, akkor bizony félre kell vonulnunk szoptatni akár óránként is.

Ha a gyerekünk már nagyobbacska, akkor több lehetőség tárulkozik fel előttünk, főleg akkor ha a szülők is készülnek azért, hogy igazi élmény legyen ez a nap számára. Érdemes olyan családok társaságát választani ilyenkor ahol szintén vannak vele egykorú gyerekek, így nemcsak a szülők járnak jól de a gyerekek sem unatkoznak a felnőttek táraságában. Persze ilyenkor sokkal enegedékenyebbek vagyunk az alvást illetően, de ha nagyon nem tetszik a gondolat, hogy gyerekünk későn bújjon ágyba akkor tréfáljuk meg kicsit és hozzuk előre pár órával az újévet, a visszaszámlálás varázsa úgyis élmény marad neki.

Hogyan teheted színessé otthon a szilveszter éjjelt?


- Öltözz ki! – nem számít, hogy csak otthon töltitek az estét, öltsétek magatokra az ünneplő ruhátokat akár egy vacsora erejéig és máris ünneplő hangulatba lesz az egész család.
- Diszíts ki a lakást! – a gyerekek imádják a csillogó villogó dolgokat, hadd gyönyörködjön benne és érezze, hogy ez egy különleges nap.
- Készíts fotókat! – pár év múlva gyereked örömmel fogja nézni azt, hogy milyen is volt az első szilveszterre.
- Írj le néhány gondolatot! - vess papírra néhány érdekes és különlegesebb élményt ami az elmúlt évben történt és szeretnél rá emlékezni és megmutatni majd gyerekednek is.

Ahogy nő a gyerekünk lassan eljön annak az ideje amikor néha-néha visszatérünk a szórakozáshoz, a szilveszter pedig egy remek lehetőség erre, így ne sajnáljunk egy kevés időt rááldozni annak céljából, hogy tökéletes legyen az egész család számára.

 

szilveszter gyermek gyermeknevelés baba kisbaba újszülött
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL