KÖZÉRZET

Az ínygyulladás megelőzése és kezelése - Nyereményjátékkal!

Szerző:
Szabó Anna
Az ínygyulladás kialakulásának sok oka lehet: foglepedék, vírusok, vagy akár hormonális tényezők. Leggyakrabban a foglepedék baktériumai okozzák az ínygyulladást.

 

Szeretnéd megnyerni a képen látható ajándékcsomagot? Erre minden esélyed meg van! Válaszolj helyesen a kérdésekre, így részt vehetsz a sorsoláson, és tiéd lehet a csodálatos nyereménycsomag! >>


Az ínygyulladás megelőzésének leghatékonyabb módja a naponta történő rendszeres fogmosás és a foglepedék eltávolítása. Az ínygyulladás visszafordítható, nem csak a korai szakaszában, hanem a későbbi, az ún. krónikus fázisában is. Elsődleges feladat a foglepedék megszüntetése, amely szakszerű fogorvosi kezeléssel vagy rendszeres precíz otthoni fogápolással eltávolítható (fogmosás naponta többször, megfelelő technikával, fogselyem és/vagy olyan fogkefe használata, amelyet kimondottan a fogközök tisztítására fejlesztettek ki).


Az otthoni fogmosás során történő mechanikus lepedék-eltávolítás sajnos nem minden esetben elegendő. Ezért célszerű egyéb készítmények használata is, amelyek megállítják a baktériumok aktívvá válását és megelőzik a foglepedék kialakulását – ez az ún. kémiai plakk kontroll. A kémiai plakk kontroll magába foglalja az olyan fogkrém és/vagy szájvíz használatát, amelyek antibakteriális összetevőket is tartalmaznak és ezzel kiegészítik a mechanikus fogmosást. A napi szájhigiéniét antibakteriális termékek használatával mindenképpen javítjuk.

A kémiai plakk kontroll során fontos, hogy a hatóanyag csak a káros baktériumokkal szemben legyen hatékony, és közben megőrizze a száj normál baktériumflóráját. Szintén fontos, hogy hatása hosszantartó legyen és ne okozzon káros mellékhatásokat.

A meridol fogkrém aminfluoridból és ónfluoridból álló hatóanyag-kombinációja inaktiválja a fogmosás után a foglepedék baktériumait, és sokáig megakadályozza az új foglepedék képződését. Ezzel a meridol fogkrém elősegíti az irritált íny természetes regenerációját. A hatóanyagok egyedülálló kombinációja optimális fogszuvasodás elleni védelmet is nyújt. Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az íny gyulladása vagy annak megelőzése a meridol fogkrém és a meridol szájvíz együttes használatával még eredményesebb.

A meridol szájvíz a minden napi fogápolás kiegészítésére javasolt kész oldat.
Az aminfluorid/ónfluorid hatóanyagok egyedülálló kombinációja különösen gátolja az íny külső rétegének gyulladását okozó baktériumok megtelepedését, és elősegíti az egészséges szájflóra visszaállítását. A meridol szájvíz inaktiválja a foglepedéket, megakadályozza az új foglepedék kialakulását, és elősegíti az irritált íny regenerációját.

A klinikai vizsgálatok azt igazolják, hogy a meridol fogkrém és a meridol szájvíz együttes használata fokozott védelmet nyújt az inygyulladás ellen.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL