GASZTRO

Fahéjas csillag egészségesen

Szerző:
Szabó Anna
Az időhiánnyal küszködőknek van egy jó hírünk. Hoztunk egy nagyon egyszerű és gyors receptet, amelynek az egészségesebb, és a hagyományos verzióját is elkészítheted Tepsiket elő!

 

Az utcákon, a bevásárlóközpontokban már mindenki bezsongva mászkál, összeráncolt homlokuk, gondolkodóba esett ábrázatuk szinte minden egyes barázdájából kiolvasható egy-egy kérdés, probléma, ami nem hagyja őket nyugodni: Vajon Magdinak jó lesz ez a mixer? Senki sem dolgozik? Legyen kacsa, vagy inkább csirke? Drága a bejgli, de kéne valami süti…

Hozzávalók

• 60 dkg teljes kiőrlésű liszt (vagy sima liszt)
• 1 cs. sütőpor
• 1 csipet szódabikarbóna
• 1 cs. vaníliás cukor
• 25 dkg vaj
• 10 dkg xilit és 5 dkg cukor (vagy 15 dkg cukor)
• 1 narancs héja
• 2 tojás (1 a sütéshez, 1 a kenéshez)
• ha szükséges, egy kis tej
• egy kevés xilit (vagy cukor) fahéjjal összekeverve (ezzel szórjuk meg a sütiket)

Elkészítés

A vajat, a xilitet, a vaníliás cukrot és a tojást keverjük habosra, majd adjuk hozzá a száraz alapanyagokat. Ha egy kicsit száraz, nem formálható masszát kapunk, öntsünk még hozzá tejet, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki (én egy kicsit magasabbra nyújtottam, olyan 2 cm-esre, hogy omlósabb legyen a keksz a végén).
Kiszaggatjuk a csillagformával, a tetejüket megkenjük az egész tojással, majd a xilites fahéjjal megszórjuk a tetejüket. Sütőpapírral bélelt tepsiben 10-15 percig sütjük 160°C-on.

Tuti tipp!

Használj többféle formát a kiszaggatáshoz, fenyőfát, angyalkát, csillagot, és süsd ki ezeket is. Így megspórolhatod magadnak a mézeskalács-készítést, és mégsem kell lemondanod a hamisítatlan karácsonyi hangulatról. A vendégek és a gyerkőcök is szívesen elmajszolják majd a finom (és szép) aprósüteményt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL