Hozzávalók
35 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliacukor,
1 csomag sütőpor,
3 tojás sárgája,
3 kanál tejföl,
Meggylekvár,
10 dkg étcsokoládé.
Elkészítés
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd belerakjuk a porcukrot, a vaníliacukrot, a sütőport, a három tojás sárgáját és végül a tejfölt. Egy könnyen gyúrható és nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk. Ezután kinyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben sütjük. ( Amikor már picit barna a tészta akkor jó, nem szabad, hogy megégjen.)
Amikor a korongok kihűltek, meggylekvárral összetapasztjuk őket, és egy kicsit állni hagyjuk. Az étcsokoládét, pici olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és az islerek tetejét belemártogatjuk. Hagyjuk kihűlni. ( Másnap a legfinomabb, amikor már összepuhult a tészta.)
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK