ANGYALISKOLA

A megbocsátás angyalszárnyakon érkezik

Szerző:
Szabó Anna
Életünk során sokszor keveredünk konfliktusba másokkal. Van, hogy hogy akaratunkon kívül és van, hogy szándékosan. A vitát, veszekedést az ember nem látja előre, de olyakor elkerülhetetlenül létrejön két, vagy több ember között. Ezen vitás helyzetek megoldásában bizalommal fordulhatunk angyalainkhoz, hogy segítsenek rendezni viszonyunkat a másik féllel.

 

Senki sem szeret veszekedni, olykor azonban elkerülhetetlen. Például, ha ki kell állnunk a saját igazunkért, vagy ha olyasmivel vádolnak meg bennünket, amit el sem követtünk. Ilyenkor jobb nem hagyni magunkat, de tudni kell kezelni a helyzetet. Vitatkozni is lehet okosan, csak tudni kell jól érvelni és alátámasztani igazunkat. Az ilyen helyzetekben az angyalok nem foglalnak állást, nem állnak senkinek a pártján. Ők csak éreztetik, hogy ott vannak velünk és nem hagynak cserben bennünket. De mit is jelent ez pontosan? Mindössze annyit, hogy próbálnak hatást gyakorolni ránk azzal, hogy ösztönöznek minket arra, hogy higgadtan viselkedjünk, ne hirtelen felindulásból beszéljünk és cselekedjünk, hanem előbb gondolkozzunk. Ne hozzunk elhamarkodott döntéseket, igyekezzünk reálisan látni a helyzetet. Angyalaink próbálnak rávezetni bennünket, hogy ne bonyolódjunk bele túlzottan egy ilyen vitás ügybe, inkább azon legyünk, hogy minél hamarabb kilábaljunk belőle. Figyelmeztetnek, hogy ne feszegessük a határokat, inkább azt tartsuk szem előtt, hogy közösen találjunk valami megoldást az adott helyzetre.

A megbocsátás sokféle lehet. Lehet őszinte és álcázott, lehet szívből jövő és érdekhez fűződő. Megbocsátani nem mindig könnyű. Még ha a párunkról van is szó. Vannak akik emelt fővel bocsátanak meg, és képesek elfelejteni minden rosszat, amit a másik személy elkövetett velük szemben, de vannak olyanok is, akiknek mindez nem megy és inkább azt választják, hogy külön utakon járjanak tovább. Mindkét esetben ott állnak mellettünk angyalaink. Előbbinél azért, hogy érezzük, jól döntöttünk, hogy a megbocsátást választottuk, utóbbinál pedig azért, hogy találjuk meg a boldogságot egy másik ember oldalán, aki majd az Igazi lesz, és akinek nincs miért megbocsátanunk, hiszen nem követ el ellenünk olyan dolgokat, amelyek felett szemet kellene hunynunk. Az angyalok minden esetben támogatják döntésünket, ha megbocsátunk, ha nem. Sokszor próbálnak figyelmeztetni is minket, hogy szép dolog a megbocsátás, de csak csínján bánjunk vele. Rámutatnak, hogy szerelem címszó alatt sem vagyunk kötelesek mindent eltűrni és elnézni. Szükség van a megbocsátásra ezt én is aláírom, de csakis az érdemli meg, aki igazán, szívből szeret minket.

Egy kapcsolatban természetesen lehetnek konfliktusok, de előbb-utóbb az egyik fél – jobb esetben az, aki a vitát kezdeményezte - úgyis bocsánatot kér. Tulajdonképpen ezeket az apró bocsánatkéréseket nem is tekinthetjük igazán megbocsátásnak, hiszen ezekben az esetekben hétköznapibb dolgok miatt kérünk elnézést a másiktól, nem pedig valami igazán komoly és elgondolkoztató történés miatt.



Számos kérdést feltehetünk angyalainknak a megbocsátással kapcsolatban. Jól döntöttem? Ezek után minden jobb lesz? Hány megbocsátást bír el még a szívem? Ők pedig készséggel válaszolnak nekünk. Lehet, hogy éppen nem abban az adott pillanatban, amikor a kérdést feltettük, lehet csak napok, hetek múlva, de válaszolnak. Olyan egyértelmű jeleket küldenek, amelyekből választ kaphatunk, vagy legalábbis útmutatást biztosan.

Fontos, hogy bocsássunk meg, de mindig tartsuk szem előtt, hogy a megbocsátás ne csapjon át naivitásba és jóhiszeműségbe, legyen egy határ amit ezzel kapcsolatban meghúzunk. Próbáljunk meg mindig tiszta fejjel gondolkodni, az általunk legjobbnak ítélt döntést meghozni, és ne feledjük, az angyalok velünk vannak.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL