Hozzávalók
Tészta:
8 tojásos piskóta
8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor
1 csomag sütőpor
Krém:
1 liter Sió őszibarack gyümölcslé
3 csomag vanília pudingpor
3 csomag vanília cukor
Tetejére:
fél liter habtejszín,
1 csomag habfixáló,
1 üveg barackbefőtt
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, és amikor a cukor feloldódott belekeverjük a sütőport. Ezután a kemény fehérjehabot hozzáöntjük a sárgájához és nagy mozdulatokkal összekeverjük vigyázva, hogy ne törjük meg a habot. Végül beleszitáljuk a lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A 3 csomag vaníliapudingot összekeverjük a Sió őszibarack lével, és sűrű krémet főzünk belőle. Végül hozzáadjuk a vaníliacukrot. A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk és félretesszük a hűtőbe. Amikor a tészta és a krém is kihűlt, akkor a piskótára simítjuk a barackos krémet, rá a habot és végül a szeletekre vágott barackbefőttet.
Jó étvágyat hozzá!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK