GASZTRO

Sió szelet

Szerző:
Szabó Anna
Könnyű, barackos sütemény, ami gyerekek és felnőttek számára is tökéletes. És ami a legjobb benne, hogy nagyon kevés cukor kell hozzá!

 

Hozzávalók

Tészta:

8 tojásos piskóta
8 db tojás
8 ek. liszt
8 ek. cukor
1 csomag sütőpor

Krém:

1 liter Sió őszibarack gyümölcslé
3 csomag vanília pudingpor
3 csomag vanília cukor

Tetejére:

fél liter habtejszín,
1 csomag habfixáló,
1 üveg barackbefőtt

Elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojás fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük és félretesszük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, és amikor a cukor feloldódott belekeverjük a sütőport. Ezután a kemény fehérjehabot hozzáöntjük a sárgájához és nagy mozdulatokkal összekeverjük vigyázva, hogy ne törjük meg a habot. Végül beleszitáljuk a lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A 3 csomag vaníliapudingot összekeverjük a Sió őszibarack lével, és sűrű krémet főzünk belőle. Végül hozzáadjuk a vaníliacukrot. A habtejszínből a habfixálóval kemény habot verünk és félretesszük a hűtőbe. Amikor a tészta és a krém is kihűlt, akkor a piskótára simítjuk a barackos krémet, rá a habot és végül a szeletekre vágott barackbefőttet.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL