ANGYALISKOLA

Angyali játszóház - avagy a mandalák világa

Szerző:
Szabó Anna
Egy kis játékra invitállak most, kedves Olvasó. De előtte feltennék egy kérdést, melyre kérlek, őszintén válaszolj – önmagadnak. Mikor ültél le utoljára játszani? Mikor engedted meg magadnak utoljára azt, hogy egy kis időt játékosan tölts el?

 

A mai rohanó világban ezt kevesen engedik meg maguknak. Mert mindig csak a rohanás, a sok elintéznivaló, a munka, a házimunka, a gyerekek, miközben egyre inkább nő a stressz, az idegesség.

Ám most mégis arra kérlek, hogy szakíts magadnak legalább egy órácskát, mikor megszólítod Angyalodat és a benned élő gyermeki énedet és játszani hívod őket. Nem kell hozzá sok minden, pár színes ceruza, és egy mandala.

De először is lássuk, mi is az a mandala? A mandala szó a szanszkritból származik, melynek jelentése kőr, ív. Eredetileg a buddhista tibeti és az indiai kultúrához köthető, ahol a mai napig a meditációs gyakorlatokhoz használják. Az ott élő jógik az elmélyedést elősegítő eszközként alkalmazzák, melynek segítségével a képesek a tudatukat egyetlen dologra fókuszálni.

A mandalák színezése

Hogy miről is szól a játék? Végtelenül egyszerű... Végy egy mandalát (az interneten számos helyről lehet letölteni különböző mintájúakat), szerezz be színes ceruzákat, gyújts egy gyertyát, és egy füstölőt, ha Neked úgy könnyebb, tegyél fel valami nagyon lágy, kellemes, meditatív zenét és színezd ki a mandalát. A színezés közben próbáld meg egódat teljesen függetleníteni a tevékenységedtől. Hagyd, hogy a benned élő gyermeki éned kibontakozzon és engedd át neki a színezés örömét. Vagy ha ez valamiért nehezen megy, hát hívd segítségül Angyalaidat, és engedd át nekik az irányítást, hogy ők válasszanak helyetted színeket. Ne gondolkodj rajta, hogy milyen legyen, mert itt nem is a szépség a lényeg. Ha úgy érzed, hogy most sötét színeket kell használni, hát rajta. Szárnyaljon szabadon a fantáziád, merülj bele teljesen és felejtsd el kis időre az egódat és engedd hogy a színek által az Angyalaid kommunikáljanak veled. Add át magad teljesen a színezésnek és meglátod, úgy elszalad az idő, hogy szinte észre sem veszed. Mert közben olyan meditatív állapotba is kerülsz, ami felfrissít, ami kizökkent a napi rutinból és nem utolsó sorban stressz oldó is. A színek segítségével pedig a lelkiállapotodról is hű tükröt kapsz. De lássuk, a színek mikről árulkodnak:


– Fekete: titok, megérzés, belátás, újjászületés.
– Fehér: megkönnyebbülés, tökéletesedés, együttérzés, nyugalom
– Szürke: lelki gyógyulás, szelídség, szeretet, hűség.
– Sárga: barátságosság, fogékonyság, természet, intelligencia.
– Kék: elégedettség, ellazulás, harmónia.
– Tűzpiros: rettenthetetlenség, hatalom, változás, szerelem.
– Bíbor: emberszeretet, idealizmus, bölcsesség.
– Rózsaszín: érzékenység, a "belső" gyógyulása, egyetemes gyógyulás.
– Narancs: önkontroll, vitalitás, becsvágy, megérzés.
– Zöld: növekedés, bizalom, kapcsolat, gyógyulás, nyugalom.
– Barna: földközelség, stabilitás, tudatos kötődés a környezethez.
– Ezüst: érzékfölötti, természetfölötti képességek, áradó érzelmek, jólét.

Érdemes ezeket a rajzokat bedátumozni és eltenni, és akár egy későbbi időpontban ugyanazt a rajzot még egyszer kiszínezni, így kapva visszaigazolást arról, hogy a lelkiállapotunk mennyit változott.

Mint arról már korábban is több szó esett, a stresszoldásra számos kiváló technika, módszer kínálkozik, csak kérni kell angyalainkat, hogy utat mutassanak, hogy merre induljunk. A mandalafestés pedig egy kiváló módszer, hogy a színek segítségével még segítőinkkel is kommunikáljunk.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL