GASZTRO

Habos - babos sütemény

Szerző:
Szabó Anna
Most egy olyan receptet hoztam, amit én magam fejlesztettem tovább, és nagyon könnyű elkészíteni. Pont olyan sütemény, ami bármikor megállja a helyét, ha szereted a „krémest”. Ha egy borongós délutánon éppen habos-babos süteményre vágyunk vagy éppen egyik családtagunkat/ismerősünket szeretnénk meglepni egy különleges édességgel, ez a recept ideális lesz!

 

Hozzávalók

Tészta

1 ráma
4 tojás
25 dkg cukor
2 cs. sütőpor
40 dkg liszt
1 cs. vanília cukor
2 dl tej

Krém

3 cs. vanília pudingpor
5 dl tej
5dl víz
9 ek. cukor
2 cs. vanília cukor
fél liter habtejszín
2 cs. habfixáló

Ami még kelleni fog

kicsi kávé, rumaroma

Elkészítés

A pudingot a cukorral, a vízzel és tejjel elkeverve megfőzzük, a végén hozzáadjuk a vaníliacukrot, és hagyjuk kihűlni. ( Néha keverjük meg, hogy ne álljon össze). A habtejszínt a 2 csomag habfixáló hozzáadásával kemény habot készítjük, és hűtőbe rakjuk.

A tésztához a 4 tojást a cukorral, robotgéppel felhabosítjuk és hozzáadjuk az olvasztott vajat és csomómentesre keverjük. Ezután a sütőporral elkevert lisztet fokozatosan hozzáadjuk, közben a tejet is, hogy a végén egy egynemű masszát kapjunk. ( Nem kell aggódni, hogyha keménynek tűnik a tészta)

Sütőpapírral bélelt tepsiben (alkalomtól függően lehet kör vagy téglalap alakú) beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután a tészta kihűlt éles késsel 3 lapba vágjuk. A külön lapokat meglocsoljuk kávés rummal, a kihűlt pudingot összekeverjük a felvert habbal és elosztjuk a lapok közt egyenletesen. Ebből a krémmennyiségből a torta tetejét és oldalát is be lehet vonni. Tetejét alkalomhoz illően csoki forgáccsal, reszelt mandulával, színes cukorkákkal is lehet díszíteni.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL