SZÉPSÉG

Sminklemosókat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
A tökéletes smink sem tarthat örökké, a nap végén le kell mosnunk, hisz sokat ismételt szabály: soha ne feküdjünk le anélkül, hogy le ne mosnánk a sminkünket. Ehhez szükségünk van sminklemosóra, ami mindent maradéktalanul eltávolít az arcunkról. Mi leteszteltük néhányat!

 

Az első és legfontosabb szempont a hatékonyság, hiszen nem szeretnénk terhelni bőrünket, valamint másnap pandamaci szemekkel ébredni. Ezen kívül fontos az adagolhatóság, a kíméletesség a bőrrel szemben, valamint az, hogy mindezt milyen áron kaphatjuk meg.

Mindegyik terméknek ugyanazzal a sminkkel kellett megküzdenie: extra tartós, fekete szemhéjtus és szempillaspirál.

Garnier Essentials frissítő szemfesték lemosó


Kiszerelés: 150 ml
Ár: 1100 Ft körüli, bizonyos akciók esetében másik termék mellé csomagolva is megszerezhetjük.


A kemény műanyag flakon teteje kiválóan zár, kicsiny lyuk van rajta, amin keresztül nem ömlik ki, szabályozható a folyadék. Szemészetileg tesztelt termék, így kontaktlencsét viselők és érzékeny bőrűek is használhatják. Ígérete, hogy eltávolítja a vízálló sminket.

A leírásnak megfelelően a lemosóval átitatott vattakorongot néhány másodpercre a szemre helyeztük, majd el kezdtük letörölni a szemfestéket. Nem irritálja a szemet, nem pirosodik ki tőle a szemkörnyék, de azért vigyázzunk, ne nagyon kerüljön a szemünkbe, mert akkor csíp. Dörzsölni nem kellett. Első nekifutásra nem hozott le mindent, a tussal könnyen elbánt, de kellett még egy kör a szempillaspirál eltávolításához, ugyanis az egy kicsit kifogott rajta. A második lemosást követően azonban az is tökéletesen lejött. Másnap egy nagyon minimális mennyiségű festék maradt utána a szemünk alatt. Ennyi pénzért és mennyiségért korrekt terméknek ítéltük.

Avon Extra Lasting kétfázisú sminklemosó


Kiszerelés: 50 ml
Ár: 1200 Ft körüli, akciók esetében ennek a töredékéért is hozzájuthatunk.


Az átlátszó üvegben nyomon követhető a termék fogyása, ami a kis kiszerelés ellenére sokáig kitart. A kiömlőnyílással könnyen szabályozható a vattakorongra kerülő mennyiség. Ígérete, hogy még a vízálló sminket is eltávolítja, a kétfázisú formulának köszönhetően.

Egy kicsit átáztattuk vele a szemfestéket, majd el kezdtük letörölni. Sajnos nem éppen szembarát termék, ugyanis borzasztóan csípett, bármennyire is vigyáztunk, bele ment a szemünkbe, sőt miután végeztünk homályosan láttunk és a szemkörnyék is kipirosodott. Ezért érzékeny bőrre semmiképp nem jó választás.

Ezzel a negatívummal szemben azonban első körben mindent levitt, maradék nélkül, nem volt szükséges átmenni rajta még egyszer, sőt, még dörzsölni sem kellett. Mind a tust, mind a szempillaspirált könnyedén eltűntette a szemről. Maga után hagyott egy olajos réteget, ami zavaró, de egy vizes lemosás után ez is eltűnt.

Rival de Loop Olajmentes Szemfesték lemosó


Kiszerelés: 100 ml
Ár: 550 Ft, akciók idején a Rossmann törzsvásárlói kártyájával, valamivel olcsóbban kapható.

Az új flakon jó fogású lett, a régihez hasonlóan a kiömlő nyílás szűk, így egyszerre nem is lehet sokat önteni a vattakorongra. Takarékosan használható, sőt, leejtéskor egy-két csepp jött ki belőle csak.
A leírás szerint vízálló sminket is el kell távolítania.

Az előírás szerint egy kicsit megáztattuk vele a csukott szemünket, majd el kezdtük letörölni a sminket. A szemkörnyéket egyáltalán nem irritálja, a szemet, ha belemegy, kicsit csípi, de nem szaladtunk ki tőle a világból. Ez a gyengédség a festékkel szemben is megmarad, ugyanis a szempillaspirál kifogott rajta, pedig nem is vízálló. Dörzsölni kellett és a teljes tisztaságért szükséges volt egy második kör. Másnap reggel találtunk egy kevés festéket az alsó szempillasornál. Ezek után a vízálló termékekkel szemben nem biztos, hogy ezt vetnénk be, de egy átlag sminkhez tökéletes választás lehet, főleg, hogy ennyire kíméletes és ennyire olcsó.

Soliteint sminklemosó arctej normál és száraz bőrre


Kiszerelés: 150 ml
Ár: 650 Ft


A csomagolása kifinomult és az adagolhatósága is tökéletes a kis kiömlőnyílásnak köszönhetően. Állaga igazán sűrű, nem folyós, a vattakorongon nekünk kell eloszlatni. Éppen ezért nem is kell belőle sok, jó ideig kitart. Könnyen kenhető a szemen, így elkerülhető, hogy belemenjen, de ha netán ez meg is történik, akkor sem csíp. Néhány másodperces szemen történő áztatás után hihetetlenül gyorsan és alaposan tüntette el a sminket.

Egyetlen vattakorong is elég volt, hogy mindent lehozzon, dörzsölés és minden irritáció nélkül. A szemkörnyék nagyon puha lett tőle, a krémes állag ne legyen megtévesztő, ugyanis semmilyen olajos, ragacsos réteget nem hagyott maga után. Teljesen natúr állapotba hozta a szemünket, minden sminktől mentessé tette, reggel sem tapasztaltunk semmilyen festékmaradványt. Így meg mernénk kockáztatni, hogy a vízálló termékeket is lehozza, ha a tartós sminkkel ennyire könnyedén elbánt. Ennyi pénzért egy ennyire jó sminklemosót vétek otthagyni a polcokon.

Corine De Farme Hidratáló Sminklemosó Tej


Kiszerelés: 200 ml
Ár: 1000 Ft körül mozog, akcióktól függően.


A csomagolás az eddigiek közül a legpraktikusabb, ugyanis a pumpás megoldásnak köszönhetően nincs semmilyen túlfolyás, kiömlés, csak amennyit szeretnénk. Egy igazi élmény. Szinte kiegészítőként is el tudjuk képzelni a fürdőben vagy egy fésülködőasztalon.

A krémes állag nagyon könnyed és eloszlatható. Szembe kerülve sem csíp, csupán egy kevés homályos látást okoz. A pár másodpercnyi áztatás azonban hiába való, nagyon nehezen birkózik meg a tussal és a szempillaspirállal, két kört minimum kell csinálnunk a tiszta eredményért. Egy réteg marad utána, ami annyira nem is zavaró, ráadásul vízzel azonnal lejön. Sajnos ebből arra kellett következtetnünk, hogy a vízálló sminkhez nem alkalmas, de egy egyszerű sminkkel, amihez nem tartós termékeket használunk, megfelel.

L'Oreal Paris Sublime Soft micellás víz száraz és érzékeny bőrre


Kiszerelés: 200 ml
Ár: 1000-1300 Ft között mozog.


A teteje jól záródik, de a rajta lévő lyuk túl nagy, így nagyon óvatosan kell vele bánni, nehogy túl sok folyjon a vattakorongra, ugyanis pillanatok alatt képes eláztatni azt. Ebből következik, hogy nem is kell belőle sok. Néhány másodpercig a szemünkön hagytuk, el kezdtük letörölni. Sajnos rá kellett jönnünk, hogy azon kívül, hogy csak vízként áztatja a szemfestéket és csomóba összeállítja a szempillaspirált, nem sokat tesz. Valamennyi festék lejön, de nagyon minimális - próbál küzdeni vele, de inkább szenved. Sok – kb. 3 kör – és egy kis dörzsölés után kezdett tiszta lenni a korong. Gondoltuk, sikerrel jártunk. Ám csak gondoltuk, ugyanis reggelre rengeteg festéktől lettünk gyönyörű pandamacik, amit maximum egy maszkabálba tudtunk volna elképzelni. Hiába a tiszta korong, a festék fenn maradt, vagyis a lemosó feladta a harcot.

Nagy csalódás volt, így adtunk neki egy másik esélyt, ahol viszont nagyszerűen szerepelt. Hipoallergén lévén kipróbáltuk, mit tesz az arcunkkal. Az alapozót és rúzst hibátlanul eltávolítja, összehúzza a pólusokat és nyugtatja a bőrt. Így az ígérete ¾-ét betartja, ami vigasz. Szembe kerülve sajnos kicsit csíp és okoz pillanatnyi homályos látást, de el lehet használni, csak nem a szemeken. Hagy maga után egy érdekes, nem zsíros réteget, amit mi a „nem leöblítendő" felirat ellenére lemostunk, mert kicsit kellemetlen érzést váltott ki belőlünk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL