Hozzávalók
150 g zabpehely (fele finom szemű, fele nagyszemű)
100 g tönkölybúza fehérliszt
120 g xilit
135 g puha vaj
fél cs. sütőpor
1 ek. tejföl
1 tk. őrölt fahéj
csipetnyi só
Elkészítés
Az összes hozzávalót tálba tesszük, és kézzel addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, enyhén lelapítgatjuk tenyérrel, és sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsibe rakosgatjuk őket. Tetejükre egy-két szem aszalt meggyet nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15 percig sütjük. Nem árt azért rápillantgatni, nehogy megégjenek.
Tipp: Az aszalt gyümölcsök tetszés szerint variálhatók. Kerülhet rá, füge, datolya, sárgabarack, aszalt szilva, cseresznye és így tovább...
Kellemes sütögetést!
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK