GASZTRO

Aszalt meggyes zabos keksz

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók

150 g zabpehely (fele finom szemű, fele nagyszemű)
100 g tönkölybúza fehérliszt
120 g xilit
135 g puha vaj
fél cs. sütőpor
1 ek. tejföl
1 tk. őrölt fahéj
csipetnyi só

Elkészítés

Az összes hozzávalót tálba tesszük, és kézzel addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, enyhén lelapítgatjuk tenyérrel, és sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsibe rakosgatjuk őket. Tetejükre egy-két szem aszalt meggyet nyomunk. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15 percig sütjük. Nem árt azért rápillantgatni, nehogy megégjenek.

Tipp: Az aszalt gyümölcsök tetszés szerint variálhatók. Kerülhet rá, füge, datolya, sárgabarack, aszalt szilva, cseresznye és így tovább...
Kellemes sütögetést!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL