GASZTRO

Paradicsomsaláta (3 főre)

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

kb. 0,5 kg paradicsom, fél cm-es karikákra vágva
1 csapott kk. só
1 kisebb lilahagyma vagy vöröhagyma apróra kockázva
[1 kisebb póréhagyma felkarikázva]
1 ek. extraszűz olívaolaj
1 csipet őrölt bors
1 csapott kk. szárított, morzsolt majoranna
1 csapott kk. szárított, morzsolt bazsalikom
1 csapott ek. cukor
1 kk. balzsamecet vagy 1 tk. 10%-os ecet
1 csapott tk. só nélküli vegeta
[aprított friss petrezselyemzöld és/vagy metélőhagyma (snidling)]

Elkészítés:

A paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymá(ka)t megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy 1-1,5 literes keverőtálba öntsük bele az olajat, a balzsamecetet és szórjuk bele a sót, borsot, majorannát, bazsalikomot, cukrot és vegetát, majd keverjük addig, amíg a cukor feloldódik.

A paradicsomot adagoljuk kis, lapos tányérokra (3 adag), majd szórjuk rá egyenlően elosztva a hagyma aprítékot. Végül minden adagot locsoljunk meg az öntettel. Rakjuk hidegre 1-2 órára. Tálaláskor díszíthetjük friss petrezselyemzölddel és/vagy snidlinggel.

!!! TIPPEK !!!

A balzsamecetet helyettesíthetjük 10%-os ecettel, de azért az öntet aromája így nem egészen ugyanaz.

Én általában kihagyom az olivaolajat. A saláta szerintem így is finom.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL