SZÉPSÉG

Kéz-, láb- és testápolókat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
A tél beálltával bőrünk igyekszik alkalmazkodni, megvédeni magát a széltől, hidegtől, azonban ez nem mindig sikerül, ezért gyakran húzódik, kiszárad, kirepedezik, érdessé válik. Ekkor szó szerint nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, azonban ezen különböző testápolókkal segíthetünk. Mi leteszteltünk néhányat!

 

Nivea Zuhanyzás közbeni testápoló tej kakaóvajjal - Normál és száraz bőrre


Ára: 1500 Ft körül kapható, üzlettől és akciótól függően, de gyakran bukkanhatunk kedvezményes akciókra, amikor olcsóbban is hozzájutatunk
Kiszerelés: 250 ml


Csomagolása praktikus, a kupak alulra került, így amikor elkezd fogyni a termék, nem kell azzal bajlódnunk, hogyan szedjük ki belőle. Csupán arra kell vigyáznunk, hogy amikor kinyomtuk, a maradékot töröljük le alaposan, mivel hajlamos az ott maradt illetve véletlenül kifolyt krém összekenni az egész kupakot, megszáradása után pedig nem teszi lehetővé a tökéletes zárást.


Az illata fenséges, kakaós vaníliás illata van, édes süteményre hasonlít. Ez az illat belengi a fürdőt, amikor magunkra kenjük. Állaga közepesen sűrű, ami könnyen adagolható és kellemes textúrájú. A bőr hamar felszívja, ám amikor leöblítjük érdemes alaposan lemosni magunkat, mert könnyen maradhat egy filmréteg a bőrön, ami sikamlós. Alapos eltávolítás után már nincs ilyen gond. Mindenhol megfelelően hidratál, sokáig puha és illatos lesz a bőrünk, melyet a benne lévő kakaóvajnak köszönhetünk. Ráadásul zuhanyzás után így már nem kell a testápolóval plusz időt töltenünk, ami sietős reggeleken és lusta napokon igencsak jól jön. Mivel körülbelül egy-két diónyi elég a testre, így a termék sokáig elég, főleg ha normál bőrre használjuk, akkor nincs is rá szükség minden nap.

Isana E-vitaminos testápoló krém


Ára: 350 Ft, de Rossmann kártyával a kijelölt helyeken, illetve a végösszeg kuponokkal olcsóbban is hozzájuthatunk.
Kiszerelés: 150 ml


A tégelyes kiszerelés miatt kicsit óvatosan kell vele bánni, ugyanis, ha huzamosabb ideig megdöntve tároljuk, és később kinyitjuk, könnyen kifolyhat. Bár az állaga sűrű, így nagyon lassan folyik, érdemes vigyázni erre, ne érjen kellemetlen meglepetés minket, mert visszafelé is ilyen lassan folyik. Az illata nagyon visszafogott, diszkrét, tipikusan édesanyáink krémjeihez hasonlít. Ez a sűrű állag igazán gazdag textúrát ad neki, zsíros krém, ezért nem kell belőle sok, ugyanis meleg hatására könnyen eldolgozhatóvá válik, majd elkezd felszívódni. Szerencsére elég gyorsan, de azért először inkább kevesebbet vigyünk fel a bőrünkre, majd, ha úgy érezzük, hogy szükség van rá, egy esetleges második kört is csinálhatunk, így elkerülhetjük, hogy bőrünk kellemetlen, ragacsos legyen.


A benne lévő jojoba olaj és E-vitamin csodálatosan végzi a dolgát és nagyszerűen hidratál. Maradéktalanul felszívódik, puha, illatos bőrt hagyva maga után. Igazi téli testápoló, ami még az igazán kiszáradt testrészeken is segít. Ha este alaposan bekenjük vele a lábunkat és zoknit húzunk rá, reggelre pihe-puha lábakkal ébredhetünk.

CaoNatur frissítő lábápoló gél


Ára: 550 Ft körül mozog.
Felelhető: Tesco hipermarketekben, bio webáruházakban és rendelhető patikákban.
Kiszerelés: 100 ml


A csomagolás nagyon letisztult, szép. Tubusa puha műanyag, tele van, ezért a kinyitásakor óvatosan bánjunk vele, nehogy kifolyjon. Az állaga ebből adódóan folyósabb, adagolása nehezebb, de nem lehetetlen. Csupán az elején, amikor van egy kis túltöltés benne, kell rá figyelni. Illata a benne lévő eukaliptusznak, mentának és kámfornak köszönhetően nagyon erős és terjengős, azonban nem kellemetlen. A felvitel nagyon könnyű és azonnal felszívódik, érezni lehet a hűsítő hatását. Jó választás, ha huzamosabb időt töltünk magassarkú cipőben vagy épp sokat kell jönnünk-mennünk a nap folyamán, ugyanis igazi felüdülés lábainknak a frissítő érzés. Parabén- és színezékmentes készítmény, természetes összetevőkkel, panthenol is került bele, ami hidratálja és növeli a bőr rugalmasságát.

A kámfortól sokan ódzkodhatnak, azonban rengeteg pozitív hatása van, így nem kell tőle félni. Többek között ez a krém a teniszkönyök okozta fájdalmakat és a sportolásból adódó izomlázat is enyhíti. Igazán hasznos, ráadásul magyar termék.

Oriflame Natural Secrets kézkrém mentával és málnával


Ára: 699 Ft, csomagban és akciók esetén olcsóbb.
Kiszerelés: 75 ml

 

Színes tubusa, rajta a málnával már-már desszertként hat, nagyon vonzó. Puha műanyag tubus, amiben nem uralkodik nyomás, így nem kell tartanunk attól, hogy egyszerre sok jön ki belőle. Állaga sűrű, mégis könnyen kinyomható. Színe rózsaszínes, nagyon apró pirosas darabkák felfedezhetőek benne, de ezek el is tűnnek a meleg hatására. Könnyen eldolgozható, hamar felszívódik és nem hagy maga után zsíros érzetet. Azonban előfordulhat, hogy filmréteg marad utána, ami kellemetlen és kénytelenek vagyunk lemosni, ez főleg a körömágyak környékén tapasztalható. Ezért érdemes nagyon keveset felvinni belőle.

Kinyomás után menta a domináns, de pillanatok alatt elillan és a málna illata nem annyira málna, inkább műillat. Hűsítő hatása nem igazán van, inkább a málna hidratálását és regenerálását lehet észrevenni, ami egy-egy kézmosás után sem tűnik el. Puhává és kellemes tapintásúvá varázsolja a kezet, azonban télre sajnos kevés, hisz sokat nem vihetünk fel belőle az utóhatás miatt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL